Bruker påskeferien til å bestille reiser for sommerferien

Publisert

Folk vil bruke påsken til å bestille utenlandsferie i sommer. Med de siste vaksinenyhetene kommer flere nordmenn til å bestille utenlandsferie til sommeren. Dette sier forbundet Virke Reiseliv, som organiserer reisebyråer i Norge.


Innen midten av juli skal alle over 18 år ha fått sin første dose med coronavaksine, ifølge det nye vaksinescenarioet som Folkehelseinstituttet (FHI) kom med tirsdag. En fullvaksinert befolkning står sentralt i spørsmålet om når landet kan gjenåpnes og når man kan vende tilbake til en noe mer tilnærmet normal hverdag.

– Det er ingen tvil om at Europa forbereder seg at vi skal kunne reise på tvers av de europeiske grensene denne sommeren. Det såkalte vaksinepasset er et eksempel på det, sier hun.

Spania har allerede sagt at de ønsker å være blant de første til å ta i bruk EUs nye vaksinepass allerede i mai måned.

– Vi vet at reiselysten er stor og at mange lengter etter utenlandsferie med sol og varme. For de fleste av oss begynner det å bli lenge siden sist, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv til NTB.

I Virkes undersøkelse Reisepuls, som ble presentert på starten av året, svarte 56 prosent at sjansen for at de vil bestille en reise til utlandet øker om de selv har tatt vaksine.

– Når også Norge nå vil få opp tempoet på vaksineringen, ser det lovende ut for soltørste nordmenn denne sommeren, sier lederen i Virke Reiseliv.

(NTB/SpaniaPosten)

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter