Spania aksepterer EUs helse-pass i mai

Publisert

Spanias turistminister Reyes Maroto sier at man i Spania vil være klar til å akseptere EUs varslede «vaksine-pass» for innreise i mai måned. Hun sier Spania ønsker å være «pioneerer» med en tidlig integrering av dettte nye midlertidige «helse-passet». Landet har en stor turist-industri som desperat ønsker seg flere tilreisende.

Flere turister til Spania i mai måned

Gjenåpningen av turismen i Spania henger også sammen med antallet vaksinerte spanjoler. Pr. i dag er i overkant av 10% av den spanske befolkningen vaksinert. Målet er rundt 70% i det sommerferien går i gang.

President for Valencia-regionen, som inkluderer Costa Blanca, Ximo Puig har også pekt på mai som måneden hvor man tilrettelegger for flere turister. Nettopp helse-passet var en av faktorene han pekte på når han uttalte at mai blir måneden Costa Blanca blir “åpen for turister”.

Passordningen vil forkastes etter pandemien

EU-kommisjonær Ylva Johansson har opplyst at passordningen bare skal gjelde under pandemien. Og at så snart pandemien er over vil folks vaksine-status ikke brukes for å begrense deres bevegelser eller frihet. Passet blir tilgjengelig i papirformat og i digital form.

Passet vil også kunne opplyse om folks test-status. Med det vil det gjøre reiser enklere også for de uten vaksine så lenge de har registert en negativ Covid-19 test i passet.

Hun har også opplyst om at bare godkjente vaksiner vil kunne skrives inn i passet. Dette for å unngå at vaksiner som ikke har gått gjennom EUs system for kvalitets-kontroll og sikkerhet brukes.

Pr. i dag er det fire godkjente Covid-19 vaksiner fra:

Pfizer/BioNtech, AstraZeeca, Moderna og Johnson&Johnson.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter