Bøtlegger 13 banker i Spania

Publisert

37 millioner Euro i bot er resultatet av dårlig informasjon til spanske lånekunder. Den spanske sentralbanken har konkludert med at banker som Santander, CaixaBank, BBVA, Bankinter, Unicaja, Cajamar m.m. ikke har vært tilstrekkelig åpne om vilkår og gebyrer.

Sentralbanken sier disse bankene i perioder har publiert en TAE (kostnad på boliglån) som er lavere enn den som var reell. Banken som i størst grad har drevet med «villedende markedsføring» er Santander etterfulgt av ING og Bankinter.

Den spanske sentralbanken har 110 inspektører som besøker banker over hele landet. De opptrer som vanlige mulige lånekunder for å kontrollere om bankenes praksis er i tråd med spansk lov om utlån, «Ley de hipoteca».

Les SpaniaPostens guide til boliglån i Spania

Boliglån i Spania – Krav til egenkapital, kostnader og skatt

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter