Alicante flyplass: Lei “åkre fulle av biler”

Publisert

Flere organisasjoner klager til regionale myndigheter om tilstandene rundt Alicante flyplass. Mangelen på tog-forbindelse med resten av provinsen har forvandlet et jordbruksområde på 140 hektar, rundt flyplassen, til en stor parkeringsplass.

Det er handelsorganisasjonene ASAJA-Alicante og UEPAL som sammen har anmeldt konsekvensene situasjonen har for miljøet og økonomien. Det mangler politisk vilje til å få fart på den lenge omtalte tog-forbindelsen til Alicante flyplass, som er den femte største i Spania målt i trafikk.

Det dårlige kollektiv-tilbudet bidrar til å holde etterspørselen etter flyplass-taxi og leiebil fra Alicante flyplass.

Etter 55 års drift og 11 år siden at flyplassen ble utvidet er fortsatt eneste transportmulighet til flyplassen i Alicante bil. Organisasjonene sier at med dette er dette en av verdens verste “turist-flyplasser” med tanke på transportmuligheter. Bare Marrakech i Marokko mangler togforbindelse blant verdens største turist-destinasjoner, ifølge klagen.

Regionale myndigheter har over flere år snakket om å forlenge togforbindelsen fra Alicante ut til flyplassen. Men det har til nå ikke blitt gikk noe prioritet utover små forprosjekt og studier.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter