Alicante flyplass: Lei «åkre fulle av biler»

Publisert

Flere organisasjoner klager til regionale myndigheter om tilstandene rundt Alicante flyplass. Mangelen på tog-forbindelse med resten av provinsen har forvandlet et jordbruksområde på 140 hektar, rundt flyplassen, til en stor parkeringsplass.

Det er handelsorganisasjonene ASAJA-Alicante og UEPAL som sammen har anmeldt konsekvensene situasjonen har for miljøet og økonomien. Det mangler politisk vilje til å få fart på den lenge omtalte tog-forbindelsen til Alicante flyplass, som er den femte største i Spania målt i trafikk.

Det dårlige kollektiv-tilbudet bidrar til å holde etterspørselen etter flyplass-taxi og leiebil fra Alicante flyplass.

Etter 55 års drift og 11 år siden at flyplassen ble utvidet er fortsatt eneste transportmulighet til flyplassen i Alicante bil. Organisasjonene sier at med dette er dette en av verdens verste «turist-flyplasser» med tanke på transportmuligheter. Bare Marrakech i Marokko mangler togforbindelse blant verdens største turist-destinasjoner, ifølge klagen.

Regionale myndigheter har over flere år snakket om å forlenge togforbindelsen fra Alicante ut til flyplassen. Men det har til nå ikke blitt gikk noe prioritet utover små forprosjekt og studier.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter