Alicante flyplass får åpne tidligere 800 nordmenn og svensker får fly likevel

Publisert

Bare dagen etter at regjeringen kunngjorde at Alicante Flyplass ikke får restriksjonene på trafikk lettet før 15. juni ble beslutningen hevet etter press fra regionale myndigheter i Valencia. Dette er andre gangen på få dager statens restriksjoner i Valencia-regionen endres etter press.

Flyplassens viktige ruter til Skandinavia ble nevnt som en av årsakene til at den må bli operativ. Det har gått fly til og fra både Norge og Sverige nesten hver uke under “krise-perioden”.

800 skandinaver sto i fare for å få sine avganger kansellert

SAS har denne og neste helg tre fly som skal gå tur / retur mellom Oslo, Stockholm og Alicante flyplass. Disse flyene har vært nesten fullbooket med 800 reisende som sto i fare for å bli stående på bakken etter regjeringens opprinnelige avgjørelser. Det er kilder i SAS som forteller dette.

Om regjeringens beslutning hadde blitt stående ville eneste alternativet for SAS ha vært å sette opp såkalte “humantære flyvninger” i samarbeide med UD. Da måtte flyene ha reist tomme ned til Spania.

Man har poengtert at det bor tusener skandinaver på Costa Blanca, og Alicante flyplass er den som kobler regionen til Norge og Sverige. Mange av disse skandinavene er residente i Spania og kan fritt reise.

De som reiser hit har egne boliger

At så mange av de utlendingene som reiser til Alicante flyplass eier sine egne boliger på kysten ble også brukt som ett argument. Å la Alicante flyplass forbli med restriksjoner mens “konkurrentene” på Mallorca og Malaga-flyplass skulle få åpne som normalt var ekstra provoserende for næringslivet i Alicante-provinsen.

Klønete fra den spanske regjeringen

Den spanske regjeringen har fremstått som klønete i sin håndtering av tiltakene rundt Corona-epedemien. Spanjolene annonserte at alle som ankommer landet, frem til 24. mai, må sitte i karantene i 14 dager dagen før EU-toppene kunngjorde en plan for hvordan man gradvis og koordinert kan åpne Schengen-området for reisende. Selv om kravet om karantene faller bort i slutten av mai, før EU foreslår åpning av grensene, har tiltaket gjort stor skade på turistlandet Spanias image.

Regjeringens avgjørelse om å la deler av Costa Blanca forbli i fase 0 mens store deler fikk mer frihet med å gå inn i fase 1 skapte også ett skred av kritikk. Politikere fra Valencia-regionen sendte krav til Madrid om å få underlaget for denne beslutningen samtidig som man sa man ikke ville sende noen nye data om smitte-situasjonen til Madrid før helsedepartementet kunne redegjøre for hvordan man ville bruke disse data.

16. mai kunngjorde regjeringen at hele Valencia-regionen går inn i fase 1 fra og med mandag 18. mai.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter