1 Euro = 11,98 kroner

Publisert

En euro euro koster nå 11,98 kroner og lite tyder på at Euroen blir noe billigere på en god stund. For nordmenn i Spania med inntekt fra Norge er dette dårlige nyheter. De som selger en feriebolig i Spania og sender pengene til Norge ser nå store valuta-gevinster på toppen av boligens eventuelle pris-økning.

Eiendomsmeglere SpaniaPosten har snakket med peker på valutakursen som en faktor når enkelte nå selger sine boliger i Spania.

Slik finansierer du bolig i Spania nå

De som kjøper bolig i Spania nå vil være tjent med å låne mest mulig i Euro i Spania. Slik kan man skyve valuta-risikoen foran seg i det lånet betales ned med en lavere Euro-kurs i fremtiden. Euro renten, Eur-IBOR, er relativt høyt nå så en flytende rente bør vurderes.

Lite tyder på lavere Euro-pris på kort sikt

Norges Bank har hevet renten siden høsten 2021 i et forsøk på å dempe prisveksten. September-tallene viste en generell prisvekst på 3,3 prosent. Kjerneinflasjonen, som ikke inkluderer energi og avgiftsendringer, landet på 5,7 prosent. Dette målet er Norges Bank mest opptatt av.

Sammenlignet med tiden like etter pandemien må du, grovt anslått, ut med rundt 2 kroner mer for én euro. Dollaren er også blitt om lag 2 kroner dyrere.

– Jeg tror at kronen kan holde seg på dagens svake nivå, og potensielt svakere også, sier økonomien Olav Chen i et intervju med E24.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter