Vil ha tog til flyplassen i Alicante

Publisert

Den spanske stat bevilger penger til utredning av en togforbindelse fra AVE-stasjonen i Alicante til hovedflyplassen på Costa Blanca. Utbyggingen var planlagt allerede i 2010, men ble satt på vent som følge av finanskrisen og nedgangstidene i Spania. Togtraseen som nå skal utredes vil være av typen normalspor, det vil si egnet for spanske høyhastighetstog.

Antallet passasjerer som reiser til og fra flyplassen Alicante-Elche har vært i vekst i flere år og ligger i dag på over 12 millioner. I følge EU-standarder bør lufthavner med over 6 millioner passasjerer ha togforbindelse. Det har fått spanske myndigheter til å hente opp et sovende prosjekt om å knytte flyplassen med tog til AVE-stasjonen i Alicante.

Terminalen ved Aeropuerto Alicante-Elche har allerede fra det gamle prosjektet i 2010 påbegynt arbeidene med en ankomsthall for tog. Prosjektet som hadde et budsjett på rundt 240 millioner euro ble satt på vent som følge av finanskrisen og nedgangstidene i Spania.

Nå er det imidlertid gitt klarsignal til nye utredninger. Planene for den nye togforbindelsen er å bygge en trase som muliggjør bruk av høyhastighetstog, Alta Velocidad Española (AVE), det vil si normalspor (sporvidde på 1435 mm).

Annonseringen av at prosjektet gjenopptas kom i forbindelse med besøket til den spanske samferdselsministeren Íñigo de la Serna i Elche fredag 15. september. Ministeren var på inspeksjon av AVE-forbindelsen fra Alicante og Murcia som nå er i sluttfasen av utbyggingen. Dersom alt går etter planen vil linjen til Murcia komme i kommersiell bruk i begynnelsen av 2018. Toget mellom Alicante og Murcia vil ta ca. 20 minutter.

Les også: Lover å prioritere Alicante flyplass

 

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter