Trafikken på Alicante flyplass var 27% av normalen

Publisert

Reisende via Alicante flyplass falt 83% i oktober måned. Den europeiske luftfarts-organisasjonen Eurocontrol estimerer at man kan komme tilbake til 70% av «normalen» i løpet av 2021 med en effektiv Covid-vaksine.

I oktober måned var det daglig 20-25 flyvninger inn og ut av Alicante-flyplass.

Estimatene for når man vil komme tilbake til samme nivå reisende som i 2019 varierer. De mest pessimistiske estimatene mener kan må vente helt til 2026 før man ser nye rekorder i reisende. 2019 var et rekordår for Alicante-flyplass. Mer «edruelige» estimater anslå 2024 som et mer realistisk år for når trafikken vil være tilbake på det nivået man så i forkant av at Corona-viruset så kraftig hemmet turisme og med det internasjonal luftfart.

Costa Blanca har dog en høy grad av «residensielle turister». Utlendinger som eier sin egen bolig i Spania og dermed er ikke må bo på hoteller. De som eier egne boliger i Spania vil også være bedre kjent med den lokale situasjonen og dermed være blant de første som gjenopptar en mer normal reisevirksomhet når man i hjemlandet fjerner reiserestriksjonene.

Norwegian har inntil nylig vært det tredje største flyselskapet på flyplassen. I Alicante er man er nå bekymret for konsekvensen av selskapets eventuelle kollaps.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter