Trafikken på Alicante flyplass var 27% av normalen

Publisert

Reisende via Alicante flyplass falt 83% i oktober måned. Den europeiske luftfarts-organisasjonen Eurocontrol estimerer at man kan komme tilbake til 70% av «normalen» i løpet av 2021 med en effektiv Covid-vaksine.

I oktober måned var det daglig 20-25 flyvninger inn og ut av Alicante-flyplass.

Estimatene for når man vil komme tilbake til samme nivå reisende som i 2019 varierer. De mest pessimistiske estimatene mener kan må vente helt til 2026 før man ser nye rekorder i reisende. 2019 var et rekordår for Alicante-flyplass. Mer «edruelige» estimater anslå 2024 som et mer realistisk år for når trafikken vil være tilbake på det nivået man så i forkant av at Corona-viruset så kraftig hemmet turisme og med det internasjonal luftfart.

Costa Blanca har dog en høy grad av «residensielle turister». Utlendinger som eier sin egen bolig i Spania og dermed er ikke må bo på hoteller. De som eier egne boliger i Spania vil også være bedre kjent med den lokale situasjonen og dermed være blant de første som gjenopptar en mer normal reisevirksomhet når man i hjemlandet fjerner reiserestriksjonene.

Norwegian har inntil nylig vært det tredje største flyselskapet på flyplassen. I Alicante er man er nå bekymret for konsekvensen av selskapets eventuelle kollaps.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter