Norwegian-konkursen vil påvirke Alicante-flyplass

Publisert

I Alicante er man bekymret når Norwegian har permittert 1.600 ansatte i Norge. Norwegian er det tredje største flyselskapet på Alicante flyplass målt i antallet avganger og ankomster.

Norwegian sine problemer begynte med svært risikofylte satsninger på nye langdistanseruter samtidig som man kjøpte inne mange helt nye fly. Kjøpet av den nye Boeing 737 MAX viste seg å bli kostbar da to avdisse styrtet og flytypen ble satt på bakken. Så kom Corona-viruset som opp mesteparten av flytrafikken. Den norske staten ga selskapet i første runde økonomisk støtte men har bestemt at man ikke vil subsidiere Norwegian og deres aksjonærer mer og med det står selskapet foran en mulig kollaps.

«Melkeruta Oslo-Alicante»

Norwegian har i praksis brukt overskudd fra den svært lønnsomme ruten Oslo-Alicante til å finansiere selskapets svært risikable forsøk på langdistanseruter til USA og Latin-Amerika. Billettprisene mellom Alicante og Norge har jevnt over vært priset høyt da ruten har mange reisende.

Wizz Air kan gi SAS konkurranse mellom Norge og Spania

Det europeiske lavpris-selskapet Wizz Air har hatt langt bedre økonomi enn Norwegian og de er nå på vei inn i det norske innlands-markedet. Om selskapet, som har sitt hovedkvarter i Budapest, velger å også sette opp ruter mellom Norge og Spania vil det kunne gi Spania-nordmenn lavere flybilletter enn det man så med Norwegian.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter