Barn tente på okse, bøter til foreldrene

Publisert

I etterkant av en feiring i Valencia (Náquera) hvor man drev med den tradisjonelle “Bous al Carrer” har faren til en midreårig deltaker blitt bøtlagt. En video viser hvordan en gjeng menn sitter på en okse som har hodet bundet til en stokk. Videoen viser hvordan to gutter på 9 og 10 år forsøker å tenne fyr på noe man har festet på oksens horn.

Nå er guttenes foreldre bøtlagt med 3.000 Euro hver. I tillegg er organisasjonen bak arrangementet i Náquera bøtlagt med 6.000 Euro. Det vars dyrevern-organisasjonen Animaturalis som leverte inn anmeldelsen som ledet frem til dette. En video fra arrangementet er tilgjengelig på organisasjonens Facebook-side.

Et titalls personer døde i løpet av 2022 sesongen for denne typen fiestas bare i Valencia-regionen. Et nytt regelverk er lansert for å begrense faren for deltakerne.

Kong Harald

Kong Harald var i 2003 tilstede på et liknende arrangement i Castellon. Flere dyrevern-organisasjoner sendte den gangen protest-skriv til slottet i Oslo. Kongen var her som del av en regatta som gikk langs spanske-kysten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter