Niende dødsfall under “okse-fest”

Publisert

En 72 år gammel mann ble person nummer ni som blir “drept i lek med okse”. Det er den Valencianske tradisjonen “bouse al carrer” som har vist seg spesielt dødelig denne sesongen. Dette siste offeret døde under en fiesta i byen Almassora i Castellon, helt nord i Valencia-provinsen. Mannen skal ha blitt overasket i det okse nummer to ble sluppet løs for dagen. Han ble stanget, kastet opp i luften og slo hodet mot fortauet under landingen.

Bous al Carrer

Den Valencianske versjonen av tyrefekting er knyttet til lokale fiestas hvor man ligger en gate i begge ender. Man plasserer ut et eller flere “hinder” i gaten så byens modige menn har et sted å gjemme seg når de får oksen etter seg. Dette krever normalt at de tirrer oksen en god stund med rop, vifting og gjerne dra den i halen om de greier det.

Ofte snubler menn i de man driver med dette, og ja det er bare menn som gjør dette. At man har inntatt alkohol før man skal delta i dette skjer også ofte. Å drikke og spise er en naturlig del av å delta i lokale fiestas.

Nye “regler” på vei

Bransjen ønsker seg nå krav om at profesjonelle tyrefektere må være til stede. De skal så kunne gripe inn å avlede oksen når noen havner på bakken. I tillegg vil man gjøre det obligatorisk med nødpersonell til stede.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: