13.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Niende dødsfall under «okse-fest»

En 72 år gammel mann ble person nummer ni som blir «drept i lek med okse». Det er den Valencianske tradisjonen «bouse al carrer» som har vist seg spesielt dødelig denne sesongen. Dette siste offeret døde under en fiesta i byen Almassora i Castellon, helt nord i Valencia-provinsen. Mannen skal ha blitt overasket i det okse nummer to ble sluppet løs for dagen. Han ble stanget, kastet opp i luften og slo hodet mot fortauet under landingen.

Bous al Carrer

Den Valencianske versjonen av tyrefekting er knyttet til lokale fiestas hvor man ligger en gate i begge ender. Man plasserer ut et eller flere «hinder» i gaten så byens modige menn har et sted å gjemme seg når de får oksen etter seg. Dette krever normalt at de tirrer oksen en god stund med rop, vifting og gjerne dra den i halen om de greier det.

Ofte snubler menn i de man driver med dette, og ja det er bare menn som gjør dette. At man har inntatt alkohol før man skal delta i dette skjer også ofte. Å drikke og spise er en naturlig del av å delta i lokale fiestas.

Nye «regler» på vei

Bransjen ønsker seg nå krav om at profesjonelle tyrefektere må være til stede. De skal så kunne gripe inn å avlede oksen når noen havner på bakken. I tillegg vil man gjøre det obligatorisk med nødpersonell til stede.

Relaterte saker

- Advertisement -