Stagnerende vekst av tilflyttende utlendinger

Publisert

Antallet utlendinger som bor på Alicante-kysten har sluttet å stige. 1. januar 2022 viser tall fra rådhusenes manntall at trenden med konstant økende antall utlendinger har stoppet opp. Ved inngangen til året var antallet 0.32% lavere enn ett år tilbake.

I perioden 2017 til 2020 økte andelen utlendinger med rundt 15%. Selv om nedgangen er marginal er det første gangen man ser dette og dette vekker en viss oppsikt i Spania.

Årsaken er knyttet til at pandemien har gjort det vanskeligere for folk å flytte på seg. Samtidig har næringslivet på Costa Blanca lidd kraftig under mangelen på turister.

Flere briter til tross for pandemi og Brexit

Mot strømmen går britene som har flyttet til Spania under pandemien. Antallet briter har økt med 4%.

Nordmenn drar til Torrevieja og Orihuela

Når det gjelder nordmenn har tyngden av den norske kolonien forflyttet seg sydover. Antallet som har flyttet til Costa Blanca har vært fokusert på Torrevieja og Orihuela Costa, samtidig har man sett netto fraflytting i kommuner som Alfaz del Pi nord på Costa Blanca hvor man også har sett en kraftig reduksjon i antallet norsk-drevne bedrifter. Mange norske helse-institusjoner, basert i Alfaz del Pi, har blitt lagt ned over de siste år.

Norske sykehjem på Costa Blanca: Ras av nedleggelser

Etterspørselen etter sykehjemsplasser og rehabilitering i Spania har vært lav fra norske kommuner. Med det har man sett en rekke nedleggelser:

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter