Simulert flyulykke ved Alicante flyplass

Publisert

Torsdag 9. november arrangeres øvelsen “Gran Simulacre 2017” ved flyplassen i Alicante og i Elche by, den største i sitt slag på Costa Blanca. Over fire hundre personer fra ambulansetjeneste, politi- og brannvesen skal delta, samt private selskaper og frivillige organisasjoner. Alle administrative nivåer, det vil si stat, region, provins og kommune, er involvert. Arrangementet er planlagt gjentatt i 2018, da med jordskjelv som scenario.

Øvelsen 9. november er den største i sitt slag på Costa Blanca og har fått navnet Gran Simulacre 2017. Et “havarert” passasjerfly vil bli plassert i næringsparken Parque Empresarial i Elche og skal simulere forsøket på en nødlanding.

Det vil bli trent på førstehjelp, håndtering av skadde og døde. I tillegg skal det trenes på brann, der flyets drivstoff skal ta fyr og brannen spre seg til et nærliggende skogområde.

Det vil også bli opprettet krisesentere i ankomsthallen ved flyplassen Alicante-Elche og i Alicante by. Her skal forskjellige kriseteam øve på håndtering av en større ulykke med pårørende og andre berørte. Også turistsentrene (Centres de Turisme, CdT) i Alicante, Benidorm, Castellón, Denia, Valencia og Torrevieja skal aktiveres.

Totalt 444 personer fra politi, brannvesen, ambulanse og annen redningstjeneste skal være med i øvelsen, samt 130 forskjellige kjøretøyer og 25 administrative enheter fra stat, region, provins og kommune. Frivillige fra privat sektor, organisasjoner, skoler og universiteter vil også delta. Øvelsen er planlagt gjentatt i 2018, da med jordskjelv som scenario. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter