Barcelona: Lys-show markerer at Sagara Familia ferdigstilles

Publisert

Barcelonas ikoniske Sagrada Familia-basilika feirer en viktig milepæl med et blendende lysshow som markerer ferdigstillelsen av de nyeste tårnene. Nå nærmer vi oss ferdigstillelse 141 år etter at byggingen startet.

For mange av Barcelonas innbyggere er det en følelsesladet opplevelse å være vitne til at tilbyggene kommer på arkitekten Antonio Gaudis mest kjente bygning, Sagrada Familia.

Monica Torne, som er engelsklærer, uttrykte det slik: “Det er veldig rørende å se kirkens utvikling, for for Barcelonas innbyggere er det veldig følelsesladet å se hver eneste lille nye ting som blir lagt til, og vi ønsket å være der for å se det.”

Høydepunktet under feiringen nylig var ferdigstillelsen av de to siste tårnene, viet evangelistene Matteus og Johannes. Tårnene, som rager imponerende 135 meter i været, ble ferdigstilt i september, med symbolske figurer som representerer en menneskebyste og en ørn. De to andre tårnene, dedikert til Lukas og Markus og kronet med kuskulpturer og løveskulpturer, ble ferdigstilt året før.

Erkebiskopen av Barcelona, Juan Jose Omella, velsignet konstruksjonene i basilikaen søndag før lysshowet startet.

Tårnene blir basilikaens tredje høyeste når anlegget står ferdig. Det er bare Jesu Kristi tårn, som er tegnet av den berømte katalanske arkitekten Antoni Gaudi og skal være bygningens toppunkt, som ennå ikke er ferdigstilt.

Opprinnelig var målet at Sagrada Familia skulle stå ferdig i 2026, men byggekomiteen for Sagrada Familia fikk tilbakeslag på grunn av covid-19-pandemien. Til tross for utfordringene uttrykte Esteve Camps, leder for komiteens styre, optimisme i et intervju med La Vanguardia, og sa at Sagrada Familia “vil stå ferdig om maksimalt 10 år”, med mindre det oppstår større problemer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter