Regjeringen vil ikke å «stenge Spania» – venter 2-3 uker

Publisert

Det spanske helseministeriet sier at det er for tidlig å innføre strengere nasjonale tiltak mot spredningen av Corona-viruset i Spania.

Helseminister Salvador Illa sier de vil vente to eller tre uker så de kan vurdere virkningen av dagens tiltak før de eventuelt vurderer nye strengere regler. Regjeringen ønsker seg ikke tilbake til det regime man hadde i Spania i månedene mars og april da folk flest bare kunne gå ut for de mest nødvendige ærend. Spania fikk rundt en million nye arbeidsledige de to månedene.

Uttalensen fra helse-ministeren er i tråd med det SpaniaPosten skrev 2. november med henvisning til ministeren Jose Luis Esciva som også da avviste en ny nasjonal karantene.

Regionale myndigheter vil ikke ha skylden

Det har blitt spekulert i Spania om slike tiltak er på vei. Myndighetene i flere av de mest rammede regionene har bedt om en ny nasjonal karantene. Regionale politikere ønsker ikke å være de som pålegger sin innbyggere nye begrensninger. Tonen er nå motsatt fra bare noen måneder tilbake. Under Spanias de-eskalering kritiserte mange av de regionale myndighetene statens tiltak. Den gangen mente regionene de selv viste best selv.

Siden de-eskaleringens fase 3 har det vært lagt opp til at det er regionene selv om bestemmer om de skal ha strengere eller mildere tiltak. I den alarm-deklarasjonen den nasjonale regjeringen erklærte i slutten av oktober satte man oppe rammene for det regionene skal kan gjøre. Nasjonalt ble det innført «portforbud» nattestid men regionene kan selv bestemme tidspunktet innenfor en viss ramme. Regionene fikk også muligheten til å begrense innbyggernes bevegelser innenfor regioner eller kommuner.

Les også: Dette er de nye reglene og 7 unntak

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter