Redd for Corona-viruset: Blokkerte veien med betongblokker

Publisert

Ordfører i Peñíscola sier han er overrasket over pålegget. Han sier «det eneste vi har gjort er å sperre fem av de sekundære veiene som leder inn til byen». I følge ordføreren vil det kunne ta litt tid å få fjernet sperringene det er «litt logistikk å få det gjort. Vi trenger en større maskin for å løfte bort betongblokkene».

Spanske kommuner langs kysten har satt opp veisperringer i form av betongblokker som sperrer avkjørselen fra motorveien. Formålet har vært å stoppe «turister» fra Madrid og andre deler av Spania hvor det er mye Corona-smitte.

Myndighetene har krevd at kommuner langs kysten fjerne sperrer de satte opp for å stoppe folk utenfra. I Spania er det relativt lite Corona-smitte i mange av småbyene langs kysten. Det store volumet av smittede er først og fremst Madrid, etterfulgt av Barcelona og enkelte regioner i Nord-Spania.

Utbruddet spores til Madrid

I turistbyer som Benidorm og Torrevieja kunne de første av innleggelsene på sykehusene knyttes til utbruddet i Madrid. Samtidig har spanske medier skrevet om utallige Madrilenos som «stakk fra» hovedstaden for å tilbringe karantenen i ferieboligen ved Middelhavet.

Veisperringer

I Peñíscola, Orpesa og Xeracoa helt nord i Valencia-regionen, ble det satt ut regelrette veisperringer ved avkjøringen fra motorveien A7. Slik skulle kommunen gjøre det vanskeligere for folk å komme hit. Tiltaket er helt ulovlig og det er ingenting i regjeringens «unntakstilstand» (Real Decreto 463/2020 – 14. mars ) som gir kommunene muligheten til å sperre av veier. Statens representant i Communidad Valenciana, Gloria Calero, ga kommunene pålegg om å umiddelbart fjerne betongblokkene fra veien.

Hets mot folk fra Madrid

Man har sett flere tilfeller av hets mot folk fra Madrid på sosiale medier. En mann i Torrevieja ble pågrepet etter å ha laget en video hvor han sier han er fra Madrid og kommet til saltbyen for at alle skal dø. En 26-åring i Gandia er anmeldt i en liknende sak hvor han skrev på sosiale medier at han var smittet av viruset etter å ha kommet fra Madrid for å tilbringe litt tid ved stranden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter