Har kommet til Torrevieja «så dere alle kan dø»

Publisert

En 61 gammel mann skrøt på sosiale medier om hvordan han og minst 4.000 andre Madrileños har kommet til Torrevieja så folk fra byen «..kan ta seg bak og bare dø…».

På rekordtid er han “forvist” fra byen av en dommer i Torrevieja. 62-åringen slipper å sitte i varetekt. Han er siktet får å ha spredd “hatfulle ytringer” men mister retten til å bo eller besøke Torrevieja inntil endelig dom i saken foreligger.

Mannen som omtales som Antonio B.D. sa i videoen han publiserte at han hadde kommet seg fra Madrid til Torrevieja for å spre Corona-viruset.

I videoen mannen postet på nettet forteller han om hvordan han og de over 4.000 andre fra Madrid har vært ute på supermarkedet og tømt hyllene for varer «..så dere alle kan dø av sult…».

– Vi vil spre viruset, vi er drittlei av dere fra Torrevieja. Jeg er fra Madrid…

Mannen fikk politiet på døren samme dagen som videoen ble publisert. Han ble tatt i arrest og siktet for «å ha spredd hat».

61-åringen, som har bodd i Torrevieja siden januar, sier han «bare tullet» og ber om unnskyldning for påfunnet.

En 21-åring i Gandia har blitt siktet i en liknende sak. Han hadde skrevet på sosiale medier hvor han forteller at han er fra Madrid og er kommet til «..svinestien Gandia..» med Corona symptomer, men at han nok ikke skal dra til sykehuset før om noen dager. Han skriver at han først skal gå på tur og på stranden.

21-åringen er anmeldt for å ha “forstyrret den offentlige freden”.

I forkant av påskeferien var mange bekymret for at folk fra Madrid skulle komme til kysten med Corona-viruset. Kystområdene på Costa Blanca og Costa del Sol har lite smitte sammenliknet med Madrid som har blitt hardt rammet av viruset.

Steder som Benidorm og Torrevieja var de første tilfellene knyttet til folk som hadde reist fra nettopp Madrid til sine ferieboliger for å tilbringe karantenetiden i et bedre klima.

Overdreven frykt for “de fra Madrid”

Frykten for nye Madrileños til kysten viste seg å være overdreven. Spansk politi satte opp over 10.000 kontroller for å kontrollere at folk på veien hadde gyldig grunn til å være ute. De køene man rapportert om i Madrid var på grunn av disse kontrollene, ikke på grunn av «tusener fra Madrid på vei til kysten» som var det ryktet noen hadde spredd på sosiale medier. Det ble skrevet ut 3.009 bøter torsdag 9. april.

Betongsperrer i veien skulle holde “turister” borte

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter