26 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25 C
Las Palmas de Gran Canaria

«Politikere som sniker i vaksine-køen er korrupte»

Politikere som sikrer seg selv en dose Covid-vaksine mens vanlige borgere fortsatt må vente er i praksis korrupte. Det er Transparancy International som sier dette etter avsløringer av en rekke spanske politikere som har sikret seg selv vaksine.

På bare ett døgn måtte tre politikere si fra seg sine stillinger etter å ha blitt vaksinert. Spanias øverste militære leder gikk av tidligere i Januar og i La Nucia på Costa Blanca krever man ordførerens avgang av samme grunn.

Regjeringspartiet PSOE har åpnet disiplinærsaker mot de av deres folkevalgte som har brukt sine stillinger til å sikre seg en vaksine.

I første runde er det de eldste og de med kronisk sykdom som skal få vaksinen som er tilgjengelig i Spania. I tillegg vaksinerer man helsearbeidere, ambulansepersonell og de som «står i første linje» i kampen mot Corona-viruset.

Transparancy International er organisasjonen som rangerer land etter hvor korrupte de er. Spania får bare 62 av mulige 100 poeng for åpenhet og arbeide mot korrupsjon.

Relaterte saker

- Advertisement -