Politikere «sniker» i vaksinekøen – La Nucia ordfører «må trekke seg»

Publisert

I Spania har et utall politikkere og innflytelsesrike personer gitt seg selv tilgang til den nye Covid-vaksinen. Dette til tross for at vaksinen i denne første runden er reservert de mest sårbare og helsepersonell.

Spanias forsvarssjef, General Miguel Angel Villarroya, måtte levere inn sin egen oppsigelse etter at det kom frem at han har blitt vaksinert for Covid-19 uten å tilhøre noen av de gruppene som vaksinen offisielt er reservert for. Dette er første gangen en spansk forsvarssjef må si fra seg stillingen.

Ordføreren i La Nucia “snek i køa”

I La Nucia krever mange ordførerens avgang. Ordfører Bernabe Cano (PP), sikret seg selv vaksinen noe han kritiseres for fra mange hold.

Dette skjer samtidig som man i La Nucia har stengt byens bibliotek, konserthall og markedet i lys av den økende smitten i området.

Ordføreren sammenlikner seg selv med de som jobber i helsesektoren «i føreste linje» og med det mener han seg berettiget til en dose vaksine. Spanske ordførere tilhører ikke den gruppen «nødarbeidere» som i følge heldedepartementets instruks skal vaksineres i denne omgang. Ambulansepersonell, leger, sykepleiere er blant de som kan motta vaksinen i tillegg til kronisk syke og de eldre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter