Massevaksinering i Valencia-regionen

Publisert

Tusener personer skal vaksineres hver time via flere «vaksine-sentra» i Valencia-regionen. Førstkommende mandag vil man via 18 slike sentra ha en kapasitet til å vaksinere opptil en halv million personer hver uke eller rundt 4000 hver time. Pr dags dato vaksinerer man runt 200.000 personer hver uke i Valencia-regionen som inkluderer Alicante, Valencia og Castellon-provinsene.

I Alicante har man gjort klart et slikt senter i Ciudad de la Luz og i Valencia er ett av flere sentra i Vitenskapsbyen. Elche har sitt senter i messesenteret IFA som ligger like ved Alicante flyplass. I tillegg vaksineres det ved offentlige helseklinikker i Alfaz del Pi, Altea, La Nucia, Villajoyosa, Santa Pola, Torrevieja, Rojales totalt 52 i Alicante-provinsen, 165 i Valencia-regionen.

Til nå er rundt 22% av den spanske befolkningen vaksinert. Noe som gjør at Spania ligger på fjerdeplass i følge listen til ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) over vaksinering i Europa. I August måned regner man med å ha nådd “gruppeimmunitet” i Spania.

Det nøyaktige antallet som blir vaksinert i ukene som kommer avhenger av antallet tilgjengelige doser. De som først mottok vaksinen i Spania var pasienter på pleiehjem, de aller eldste og personell på sykehus, politi og i brannvesenet. Man har så gradvis gått nedover i aldersgruppene og lærere er også blant gruppene som mottok vaksinen i slutten av mars. Resultatene har ikke latt vente på seg, pleiehjem har gått fra å være hvor dødeligheten har vært størst til å være frie for Corona-relaterte dødsfall etter vaksinering.

Enkelt for nordmenn å bli vaksinert i Spania

For nordmenn med tilknytning til Spania er det relativt enkelt å få sin dose Covid-vaksine i Spania. Tildelingen av vaksine skjer primært etter aldersgruppen man tilhører og alle som har tilknytning kan nå melde sin interesse.

For å registrere seg for vaksinering er kravene nå:

  • Dokumentasjon på tilknytning til kommunen i form av bostedsbevis, Certificado de Empadronamiento.
  • ID i form av pass e.l.
  • Europeisk helsekort eller annet forsikringsbevis.
  • Et spansk telefon-nummer helseklinikken kan kontakte deg på når det blir din tur.

De regionale helsemynsighetene registrere alle som vil vaksineres og kontakter folk basert på tilgjengelige doser når den aldersgruppen man tilhører få sin vaksine. Ved registrering på det lokale helsesentert vil personale oppgi en estimert periode for når aldersgruppen vil få sin vaksine.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter