21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Krystall grotte åpnes for publikum – Verdensnyhet i Spania

En underjordisk grotte med noen av verdens største krystaller åpnes for publikum for første gang. Den helt unike grotten, i landsbyen Pulpi, ligger 50 meter under bakken, full av meterlange gigantkrystaller. Pulpi ligger i Almeria mellom Mazarrón og Mojácar.

Adgangen til grotten er via en gammel gruve hvor man har gravet ut sølv, jern og bly. På sekstitallet ble gruven stengt ned. Mer enn 600 tonn stein og jord har blitt fjernet for å gi adgang til de unike krystallene.

Besøkende vil først måtte forsere en lang støvete tunnell og gå nedover i gruven via noen jernstiger før man kommer til det som er inngangen til krystallgruven.

Hulrommet som utgjør krystallrommet er åtte meter langt med rundt to meter takhøyde. Alle flater er dekket av krystaller som peker inn mot sentrum av hulrommet, noen av dem med skarpe kanter andre mer runde.

Det var i 2016 nyheten om funnet ble gjort kjent. Man har siden den gang hatt gruven under oppsyn av politiet for å forhindre noen å fjerne noen av de enorme krystallene. Geologer tror det spesielle fenomenet som skapte krystallgruven skjedde rundt seks millioner år tilbake da Middelhavet fordampet bort og store menger salt ble liggende igjen. Saltrikt vann har trolig rent inn i grunnen og blitt liggende helt stille inne i hulrommet så krystallene har kunne blir dannet.

De enorme krystallene er laget av ren calcium sulfat noe som gjør dem nesten helt gjennomsiktige.

For å beskytte krystallene får besøkende ikke gå inn i selve rommet men kan kan se inn fra åpningen. Den offisielle åpningen er i oktober men fra juli måned gjør man begrensede besøk med grupper.

Relaterte saker

- Advertisement -