Puerto de Mazarrón – en perle i Murcia

Publisert

Mellom Cartagena og Aguilas ligger stedet i dag kjent for sine strender, flotte klima og gode tomater! Byen Mazarrón 4 kilometer fra kysten, nordvest for havnen, og var opprinnelig en gruveby som var kjent som en av de mest framstående byene i Spania. Fra gruvene i Mazarrón ble det eksportert kobber, jern og noe sølv. I 1886 ble det laget en jernbane fra Mazarrón og ned til kysten for å forenkle frakten av metallet fra gruvene – og slik ble skip med metall sendt ut fra havnen Puerto de Mazarrón og videre ut i verden.

Bra mikroklima
Puerto de Mazarrón har lenge vært populært som reisemål, men i de siste årene har stedet virkelig blitt kjent for å være ett av Spanias mest kjente feriesteder. Kysten ved Puerto de Mazarrón sies å ha noen av de flotteste strendene i Spania, og dette sier ikke så rent lite når man tenker på hvor stort utvalg av strender man faktisk har å velge i… Det sies også at været ofte er bedre i Puerto de Mazarrón enn langs resten av kysten, på grunn av at Mazarrón-bukten er omgitt av fjell og derfor har et unikt mikroklima. Stedet har fått priser for å ha eksepsjonelt rent sjøvann, og det reklameres også med at Puerto de Mazarrón har over 300 soldøgn i året. Dette siste med hvor mange soldøgn man regner med tar kanskje folk som har bodd i Spania en stund med en liten klype salt, men allikevel høres det unektelig forlokkende ut.

Fjellturer
Med unntak av høysesongen i juli og august – når spanjolene drar dit på ferie og hele stedet vibrerer av liv – er Puerto de Mazarrón et stille og fredelig sted. Der kan man nyte sol, flott natur og en fantastisk beliggenhet – året rundt.  Ønsker man å nyte natur og få oppleve en overveldende utsikt, kan man bestige et av de mange fjellene som omgir området. Fjell som Sierras Moreras, Lo Alto, Muela, Almenara og Algorobo byr på store muligheter, men kan også by på en del strev og gnagsår…. Gevinsten er følelsen man får når man endelig når toppen – og nedoverturen pleier oftest å være mye enklere enn oppstigningen – da er det bare om å gjøre å holde tungen rett i munnen så det ikke går for fort unna… Det finnes mange stier i fjellene, så dette kan forenkle turen om det er ønskelig. Det er også mye å se i fjellene, flotte huler – noen steder kan man se at folk har oppholdt seg over lengre tid – samt ville blomster som klamrer seg til fjellsidene og lyser i flotte farger.

Den lokale økonomien
Den lokale økonomien i Puerto de Mazarrón er fremdeles dominert av fiske og jordbruk, og dette er synlig over det hele. Store drivhus med grønnsaker finnes overalt, og det dyrkes blant annet meloner og agurker her i tillegg til den mest framtredende planten: tomaten! Aldri har man sett så mye tomater på en gang som i Puerto de Mazarrón! En helt klart ingrediens i enhver salat i området, så mye er sikkert! Tomatene dyrkes for å selges på det europeiske markedet, og denne dyrkingen sysselsetter massevis av mennesker i områdene rundt Mazarrón.


Turismen og campingplasser
I tillegg til at økonomien domineres av fiske og landbruk, virker den stadige økningen av turister også mer og mer inn på stedet. Etter en rundtur langs Puerto de Mazarrón kan man ikke unngå å legge merke til dette. Hvor enn man snur og vender seg ser man såkalte bobiler, parkert langs veiene, på strendene, på knauser og knatter – og da selvsagt også på områdets flotte campingplasser. For campingplasser, det har man i Puerto de Mazarrón, og flotte er de også! Den største heter Playa de Mazarrón og for å komme dit må man gjennom sentrum av stedet først. Å komme uanmeldt var ikke å anbefale ble det sagt, for her var det fullt hele året rundt. Andre campingplasser lå noe mer samlet ved innkjøringen til Puerto de Mazarrón – om man kom fra Cartagena. Her kan nevnes Los Torres, Los Delfines og Los Madriles.

Sistnevnte kan skilte med en helt spesiell sak som kalde nordmenn virkelig har sans for: oppvarmet basseng med sjøvann! Aldri før har vi sett maken til basseng – med temperaturer på 26 grader om sommeren og 32 grader på vinteren, tror man først ikke sine egne øyne når man ser at folk ligger i vannet og nyter det midt på vinteren. Bestyreren av campingplassen Los Madriles spøkte og sa at ”vi betaler våre gjester for å bade om vinteren slik at vi får flere kunder…” I tillegg til oppvarming var det lagt rør på over 70 meter som gikk ned til sjøen, og hver kveld ble bassengene tømt for vann og høytrykksspylt før nytt vann ble pumpet opp fra sjøen igjen. Utrolig!

Paseo Maritimo
Inne i selve Puerto de Mazarrón ser det ut som i de fleste spanske byer, og strandpromenaden – Paseo Maritimo – er stille og fredelig på vinterstid. Om sommeren, derimot, arrangerer kommunen mye fest og moro der med levende musikk og liv og røre.

Beliggenhet
Stedet ligger mellom Cartagena og Aguilas, og man finner avkjøringen på N-332 Mazarrón-Cartagena. Kjører man over fjellet fra Cartagena får man, i tillegg til et besøk i Puerto de Mazarrón – oppleve flotte omgivelser og nydelig utsikt langs veien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter