Konsentrasjonsleir utenfor Elche blir til museum

Publisert

Barn av seks av fangene i konsentrasjonsleiren utenfor Albatera (Alicante) var tilstede i det regionale myndigheter (Generalitat Valenciana) kunngjorde at man vil lage et museum til mine om de 15.000 fangene som ble sendt hit av Francos folk. Myndighetene forhandler nå med eierne av to nabotomter til dagens utgravning for å her bygge det nye senteret.

I Spania har det inntil nylig vært helt stille fra offentlige myndigheter om de systematiske overgrep som ble gjort av staten under diktaturet som etterfulgte den spanske borgerkrigen. Da man rev konsentrasjonsleiren skulle alle bevis og minner bort. Til og med restene av bygningene ble fjernet etter rivningen.

Seks arkeologier

Totalt seks arkeologer og en rettsmedisiner har arbeidet på stedet siden 2021. De har funnet det som er ett av flere steder man har dumpet søppel i leiren. For utgravingen er dette et «skattekammer» som vil lære dem mye om aktiviteten her. Man har også funnet vannkanaler som har ledet frem til dusj og toaletter.

Les SpaniaPostens artikkel fra 2021 om leiren:

Graver ut konsentrasjonsleir få kilometer fra Torrevieja

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter