Karneval i Spania 2022

Publisert

Det blir karneval i Spania også nå i 2022. Det er ikke er nasjonale fridager så hver regionen setter sine fridager knyttet til feiringen. I år markerer man karneval mot slutten av februar. Feiringen går frem til begynnelsen av mars i det karneval avsluttes med sardinens begravelse.

Hver by arrangerer sine egne parader knyttet til Carneval.

El Entierro de la Sardina som det heter på spansk er en tradisjon som feires i Spania og Latin-Amerika. Den noe merkelige skikken kan forståes som en avslutning på karnevalsfeiringen. En begravelseprosesjon simuleres og en symbolsk figur brennes, vanligvis en sardin. Feiringen er siste sjanse til fest og moro, før den strenge fasten som leder frem til påskefeiringen i Spania.

Datoene for karneval 2022 i Spania:

Karneval Fredag: 25. Februar
Karneval Lørdag: 26. Februar
Karneval Søndag: 27. Februar
Karneval Mandag: 28. Februar
Karneval Onsdag (Sardinens begravelse): 1. mars
Aske-onsdag: 2. mars

Se egen sak om: Påskefeiring i Spania 2022

I Torrevieja markerer man karneval fra 4. februar til 6. mars. SpaniaPosten vil publisere en egen sak om karneval i Torrevieja.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter