Karneval i Alicante 2022

Publisert

Karnevalsfeiringen markerer egentlig begynnelse på fastetiden som leder frem til påske i katolske Spania. Men nå er det mest fest og moro som står i sentrum, spanjolenes favoritt-aktivitet.

Det er mange gode grunner til å ta turen til Alicante denne og neste uke. Her er program for karneval 2022:

Fredag 25. Februar

El Pregón – Feiringen av karnevalet starter 25. februar klokken 21.30 på Plaza del Carmen med et regelrett “startskudd” i form av fyrverkeri m.m.

Lørdag 26. Februar

Klokken 17.00 starter aktivitetene på Plaza del Carmen med flere konserter. Først ut er Klakibum et perkusjonsband, etterfulgt av flere. Høydepunktet er klokken 20.30 med “La Coctelera del Indio”.

Tirsdag 1. mars

Entierro de la Sardina avslutter i å for seg karnevalsfeiringen i Alicante 1. mars. Markeringen begynner ved Panteón de Quijano midt på Plaza de Santa Teresa i sentrum klokken 20.00. Etterfulgt av at man begraver sardinen med en “sort dans”, Baile Negro, på Plaza del Carmen etterfulgt av konsert. Sardinens begravelse er egentlig siste sjanse til fest og moro, før den strenge fasten som leder frem til påske.

I dag forbindes feiringen først og fremst med fest og moro. Tradisjonen har imidlertid også en dypere betydning. Begravelsen av sardinen symboliserer nemlig overgangen til en ny tid. Den sosialt etablerte fortiden begraves, for deretter å bli gjenfødt med større kraft og gi liv til et nytt og omformet samfunn.

Søndag 6. mars

Men selv om sardinen er begravet er festlighetene ikke helt over. Søndag 6. mars klokken 11.00 er det aktiviteter for barna, inkludert en piñata. Dette på Plaza Palmeretes.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter