Forvent lang taxi-kø på Alicante flyplass

Publisert

Historien gjentar seg, og likevel har den virkelige høysesongen ennå ikke begynt på Alicante flyplass: Passasjerer som ankommer flyplassen sent på kvelden vil oppleve at det ikke finnes mange transportmuligheter for å komme seg til hotellet eller hjem.

Problemet er størst på natta

Tidlig i morges var det femtende kapittelet av noe som skjedde i begynnelsen av mai, og som har gjentatt seg de siste somrene: en lang kø i påvente av drosjer, blant annet fordi bussforbindelsene til de ulike byene i provinsen ikke er lønnsomme etter et vist klokkeslett. I gjennomsnitt måtte nyankomne vente minst en halvtime før de var heldige nok til å få en taxi.

Leverandører av leiebil på flyplassen ser at flere velger å leie bil når problemene med taxi-transport øker tidlig på sommeren.

“Beste flyplass”

Faktum er at rundt klokken halv ett om formiddagen onsdag ble flere titalls flyplassbrukere tvunget til å stå i en lang kø og vente på at en taxi skulle dukke opp. Og drosjene dukket opp, men kun få. Situasjonen skapte naturlig nok uro blant dem som tålmodig ventet i køen på en flyplass som nylig vant Airports Council Internationals (ACI) pris for beste europeiske flyplass i kategorien for anlegg med mellom 15 og 25 millioner passasjerer.

“Denne situasjonen er ufattelig, selv om sommer-rushet ennå ikke har kommet”, sa en av personene i køen, som på sin side ikke forsto “nasjonalismen” til taxisjåførene fra Elche, og derfor ba om at det ble hentet inn taxier fra andre byer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter