Djevelen i Segovia ser for snill ut!

En statue av djevelen, som skal plasseres ut i Segovia, ser altfor snill ut. Innbyggere i byen sier at statusen hvor en naken småfet kar med horn tar et selfie er en fornærmelse for byens katolikker. Over 10% av byens innbyggere har signert på et opprop mot den lille statuen som skal plasseres ut på en av byens broer.

Historien om djevelen i Segovia er knyttet til et gammelt sagn hvor det heter seg at djevelen en gang ble lurt til å over natten å bygge byens mest kjente landemerke, den romerske akvedukten.

Kunstneren som står bak skulpturen, José Antonio Albello, er både overrasket og såret over kritikken mot statuen.

– Jeg elsker Segovia, og har godd der i tre årtier. Skulpturen er for meg en måte å si takk til denne fantastiske byen. Jeg har ikke tatt noe betalt for dette, dette handler ikke om penger men min hyllest til byen.

Byråd Claudia de Santos, sier om kampanjen for å stoppe statuen av «altfor trivelige» djevelen, er både urettferdig og nedslående.

Den djevelen som er kjent fra populærkultur og religiøse kunstverk er en konstruksjon av forskjellige mytiske figurer og figurer fra andre religioner. Blant dem karakteren «Pan» fra gresk mytologi, en litt hårete «luring» som også er opphavet til Disneys Peter Pan. Mannen med horn og hover eksisterer ikke i bibelen, den er skapt av kunstnere.

Se BBC’s dokumentar om hvordan djevelen ble til:

 

Segovia – historisk juvel i hjertet av Spania