– Covid må behandles som en vanlig influensa, uten masker og restriksjoner sier legeforbund

0
1128

Den store mengden immunitet som finnes i befolkningen samt den nye Omicron-varianten gjør at tiden nå er inne for å behandle Covid-19 som andre smittsomme sykdommer.

Vi bør droppe maske-kravet og restriksjoner i samfunnet. La oss slutte å besøke og teste folk som viser små symptomer, la oss slutte å spore og teste alle deres kontakter. La oss slutte med isolasjon og karantener. Alt dette var berettiget tidligere men nå bør vi være over dette i det befolkingen har så mye immunitet som følge av både tidligere sykdom og vaksinering.

Det er det spanske forbundet for familie-leger, Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria, som sier dette.

I Spania er over 90% nå fullvaksinerte. Og Omicron-varianten som «utkonkurrerer» andre typer Covid er mindre alvorlig for den enkelte pasienten til tross for at varianten er langt mer smittsom.

Uttalelsen fra lege-forbundet kommer få dager etter at Spanias statsminister Pedro Sanchez uttalte at man nå må leve med Corona-viruset på lik linje med andre virus i samfunnet.

I en pressemelding publisert 11. januar skriver Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria at hverken helse-vesenet eller samfunnet har råd til å teste folk uten symptomer eller bare med milde symptomer. Å isolere de som tester positivt har store unødvendige konsekvenser for både den enkelte, deres arbeidsplass og samfunnet. Forbundet peker på stor immunitet i befolkningen og Omicron