Ny lov om reisende under 18 år gjelder bare spanske statsborgere

Publisert

I Spania innførte man 1. september en ny ordning hvor mindreårige som reiser alene må ha med seg skriftlig autorisasjon fra foreldre eller foresatte. Den nye ordningen gjelder ikke Norske statsborgere. Den spanske loven gjelder kun spanske statsborgere som reiser ut av Spania, ikke de som er statsborgere av andre land.

Nyheten om den nye ordningen, som ble publisert av en norskspråklig publikasjon i Spania, ga inntrykk av at regelverket som gikkk i kraft 1. september var av relevans for norske statsborgere.

Det var VikingPosten / SpaniaAvisen som 2. september publiserte saken gjengitt over hvor det feilaktig gis inntrykk av at de under 18 år som reiser til Spania må ha med tillatelse. SpaniaPosten har gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med VikingPosten/SpaniaAvisen og redaktør Terje Aspdal men vi har ikke fått noe svar og deres sak ligger fortsatt publisert på nettet uten noen korrigering.

Den feilaktige saken ble delt på sosiale medier hvor folk oppfordret hverandre om å fylle ut skjema fra det spanske Policia Nacional så barna kunne reise alene tilbake til Norge.

SpaniaPosten har vært i kontakt med den norske ambassaden i Madrid som ikke viste noe om ordningen. Presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Jacobsson kunne umiddelbart bekrefte til SpaniaPosten at den nye loven bare gjelder spanske statsborgere under 18 år som skal reise til utlandet.

Vikingposten har blitt kontaktet flere ganger i denne saken. De har ikke korrigert den saken som ble publisert 2. september med fundamentale feil.

Les våre guider om flyplass-transport: Alicante, Murcia eller Malaga flyplass?

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter