Vikingposten er et reklameblad som kommer ut i Torrevieja. Den ble grunnlagt av Egil Fjeldstad i år 2000. Gratis-publikasjonen var i ferd med å bli kjøpt opp av norske journalister som ville gjøre den om til betalings-avis. VG-journalist Jostein Magnussen var en av de som var innvolvert en kort periode. Man måtte skrinlegge planene om å selge i løssalg i 2002, da SpaniaPosten ble etablert som en gratis kvalitetsavis og det ble urealistisk å skulle ta betalt for Vikingposten.

Vikingposten Spaniaavisen
Vikingposten også kalt Spaniaavisen, ble grunnlagt i Torrevieja av Egil Fjeldstad.

De norske journalistene som var på vei inn trakk seg ut. Dette skapte problemer for redaktør Fjeldstads som var i gang med hans nye eiendoms-prosjekt “Scandinavisk Center”. Grunnleggerens nye handlesenter, midt i Torrevieja, havnet i økonomiske problemer som følge av at salget av bedriften ikke gikk som planlagt og selskapet gikk senere konkurs. Vikingposten SL ble lagt ned i 2010.

Opplaget varierer mellom 5.000 og 8.000 pr utgave. Noe som gjør Vikingposten til nummer to eller tre i Spania målt i opplag pr. utgave. Største norske publikasjon i Spania har vært SpaniaPosten siden 2002.


Ferierer du i Torrevieja eller har hus i området? Se vår reportasje-samling fra Torrevieja-området.


 

Vikingposten / SpaniaAvisen i dag

Terje Aspdahl er i dag redaktør og deleier i VikingPosten.

Vikingposten ble senere kjøpt av foreldrene til dagens redaktør Terje Aspdahl og hans den gang samboer. Grunnlegger Fjeldstad flyttet til Thailand. Største eier er i dag Morten Hansen. Terje Aspdahl er fortsatt redaktør og har overtatt hans foreldres aksjer. Websiden til VikingPosten kalles SpaniaAvisen.

Vikingposten begynte i 2017 å selge redaksjonell omtale.

Les også Vikingposten med løgn om nordmenn og valg i Spania

Vikingposten er også medlems avisen til “The Norwegian Society of Texas.

[vc_wp_rss items=”15″ options=”show_summary,show_date” url=”http://spaniaavisen.no/wip4/feeds/rss1.epl” title=”Nyheter fra Vikingposten”]