Vikingposten | Spaniaavisen

Vikingposten er et reklameblad som kommer ut i Torrevieja. Den ble grunnlagt av Egil Fjeldstad i år 2000. Gratis-publikasjonen var i ferd med å bli kjøpt opp av norske journalister som ville gjøre den om til betalings-avis. VG-journalist Jostein Magnussen var en av de som var innvolvert en kort periode. Man måtte skrinlegge planene om å selge i løssalg i 2002, da SpaniaPosten ble etablert som en gratis kvalitetsavis og det ble urealistisk å skulle ta betalt for Vikingposten.

Vikingposten Spaniaavisen
Vikingposten også kalt Spaniaavisen, ble grunnlagt i Torrevieja av Egil Fjeldstad.

De norske journalistene som var på vei inn trakk seg ut. Dette skapte problemer for redaktør Fjeldstads som var i gang med hans nye eiendoms-prosjekt “Scandinavisk Center”. Grunnleggerens nye handlesenter, midt i Torrevieja, havnet i økonomiske problemer som følge av at salget av bedriften ikke gikk som planlagt og selskapet gikk senere konkurs. Vikingposten SL ble lagt ned i 2010.

Vikingposten prøvde seg en kort tid som avis med avisformat, men hele prosessen førte til store problemer internt. Med nye partnere som trakk seg ut av prosjektet. Grunnlegger og redaktør Fjeldstad avbildet her til høyre, ble sittende igjen med Terje Aspdahl, her midt i bildet. Terje Aspdahl overtok etterhvert bladet og Fjeldstad byttet Torrevieja med Thailand.

Opplaget varierer mellom 5.000 og 8.000 pr utgave. Noe som gjør Vikingposten til nummer to eller tre i Spania målt i opplag pr. utgave. SpaniaPosten som trykkes i rundt 20.000 eksemplarer pr utgave er største norske publikasjon i Spania.


Ferierer du i Torrevieja eller har hus i området? Se vår reportasje-samling fra Torrevieja-området.


Vikingposten / SpaniaAvisen i dag

Terje Aspdahl er i dag redaktør og deleier i VikingPosten.

Vikingposten ble senere kjøpt av foreldrene til dagens redaktør Terje Aspdahl og hans den gang samboer. Grunnlegger Fjeldstad flyttet til Thailand. Største eier er i dag Morten Hansen. Terje Aspdahl er fortsatt redaktør og har overtatt hans foreldres aksjer. Websiden til VikingPosten kalles SpaniaAvisen. Vikingposten begynte i 2017 å selge redaksjonell omtale.

Les også Vikingposten med løgn om nordmenn og valg i Spania

Vikingposten er også medlems avisen til “The Norwegian Society of Texas.