19. mars: San José eller hellige Josefs dag

Publisert

Etter jomfru Maria er Josef den største av alle katolske helgener. Han er den “i hvis varetekt Gud betrodde sine mest dyrebare skatter”, Jesus og Maria.

Når er den hellige Josef arbeiderens festdag?

Josef er i utgangspunktet feiret 19. mars, men i 1955 la pave Pius XII til en ekstra dag, 1. mai, som feires til minne om arbeideren Josef. Som snekker arbeidet Josef svært hardt. Det manuelle arbeidet hans var hardt, og han er et godt eksempel for oss alle i vårt daglige arbeid. Han er også en mektig forbeder for dem som søker arbeid.

Hvorfor arbeideren Josef på 1. mai?

san-jose-obrero.jpg

Pave Pius XII innstiftet denne minnedagen i begynnelsen av mai, Marias måned, fordi arbeidets verdighet ble forvrengt av kommunismen. Sovjetunionen utropte seg selv til arbeidernes forsvarer og brukte 1. mai til å opphøye kommunismen og vise frem sin militære makt.

Hva sier Bibelen om Josef?

De følgende punktene er de viktigste faktaene i Josefs liv som Skriften fremstiller som historisk sanne.

Josef var gift med Maria.
Josef ble betraktet som Jesu far.
Josef utøvde farsrettigheter over Jesusbarnet.
Josef var en rettferdig mann.

Den 19. mars i Valencia-regionen

Den hellige Josef var tømrer av yrke og ansees som snekkernes skytshelgen.

El día de San José markerer avslutningen på en av Spanias største folkefester, Las Fallas i Valencia. En av de mest populære teoriene om opprinnelsen Las Fallas i Valencia er at snekkere under middelalderen ryddet sine verksteder for skrot og gammelt virke og tente det på i gatekryssene natt til Den Hellige Josefs dag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter