NÅ: Opplev Fallas 2024 i Valencia

Publisert

Nå kan du oppleve en av Spanias mest spektakulære festivaler. Las Fallas har startet i Valencia. Festivalen er kjent for høydepunktet, La Crema, hvor man brenner de enorme figurene som har fått ruve over byens torg og gater noen dager.

Oppløpet til høydepunktet markeres med mascleta, altså fyrverkeri midt på dagen. Dette hver dag frem til 19. mars, dagen hvor man feirer San Jose, Jesu Far og Valencias skytshelgen. Denne dagen har fiestaen sitt høydepunkt og for mange triste slutt.

Men frem til “kremeringen” blir det utallige opptog, konserter og fyrverkeri hvorav det største skytes opp fra elveleiet lørdag 16. mars.

OFRENDA / BLOMSTEROFFER: Fra flere startsteder går folk i prosjesjon frem til Plaza del la Reina i sentrum av Valencia.

Figurene skal brennes kvelden 19. mars samme dagen det arrangeres blomsteroffer, ofrenda, formiddagen klokken 11.00.

Lysgater og papp-figurer

CALLE CUBA: En spasertur kveldstid i Ruzafa er å anbefale.

En rolig måte å oppleve Las Fallas er en spasertur gatelangs i bydelene Ruzafa og Canovas. Calle Cuba i den gamle bydelen Ruzafa er kjent for sine lysdekorasjoner under Fallas. De største og mest kompliserte figurene finner man gjerne i bydelen Canovas i Calle Conde Altea.

Komplett program for fallas 2024.

Video av årets første “Mascleta” 1. mars:

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter