Golf i Spania – Enormt utvalg til lave priser

0
767
Mar Menor Golf Resort er bygget rundt golfbanen. En kunstig anlagt sjø gir spillerne nok av hindre underveis.

Vekslende natur og mildt klima gjør store deler av Spania ideelt for golf. Dette landet er en av verdens mest populære golfdestinasjoner og det er blitt rimeligere å spille golf i dag enn for noen år siden.

Det finnes et utall kvalitetsbaner rundt i hele Spania, men tradisjonelt har Costa del Sol, eller også kalt ”Costa del Golf” vært mest populært. Med over 60 baner fra Sotogrande i vest til Velez Málaga i øst ligger banene veldig tett langs solkysten.

Ett av hullene på Marbella Golf & Country Club illustrerer hvordan banen er bygget inn i naturen. Her gjelder det å slå rett.
Ett av hullene på Marbella Golf & Country Club illustrerer hvordan banen er bygget inn i naturen. Her gjelder det å slå rett.

Særlig rundt Marbella finnes det mange baner. Mange av dem søkes av golfentusiaster fra hele verden. Den generelle finanskrisen som Spania har opplevd de siste fire årene har gjort besøkstallene merkbart lavere. Banene har i noen grad respondert med flere tilbud og lavere priser.

Over 40 av banene på Costa del Sol er konkurransebaner. Ryder Cup ble spilt på banene til Valderama golf i Cadiz i 1997.

Mange av banene i Andalusia ligger utrolig plassert i bratte skråninger opp fra Middelhavet. I tillegg til et (forhåpentligvis) god spill på banen, kan man nyte spektakulær utsikt, med både Gibraltar-klippen og Nord-Afrika i horisonten.

Murcia – Golf

Murcia er en region som har markert seg som en kommende golfdestinasjon de siste årene. Til tross for krisetilstander har gode krefter i regionen gått sammen for å kjempe om å detronere Costa del Sol som golfområde nummer ett i Spania. Den berømte amerikanske golfspilleren Jack Nicklaus har designet flere av golfbanene i området. Tilhørende Polaris World resortene.

Det som kjennetegner golfbanene i Murcia er bebyggelsen rundt. Man har valgt å satse på skandinaver og andre europeere som ønsker flere opphold i Spania gjennom året. Da er egen bolig et alternativ. Fordi resortene også har gode service-tilbud til de i familien som ikke spiller golf, er disse blitt meget populære. Den mest eksklusive resorten i Murcia er La Manga Club. Klubben tilbyr to golfbaner inne på området. Prisene er stive, men de som eier boliger i området har som regel god nok råd til å unne seg en runde eller to i week-enden.

La Manga Club er den eldste resorten på Costa Calida. Banene er dyre å spille på, og er derfor ikke overfylte.
La Manga Club er den eldste resorten på Costa Calida. Banene er dyre å spille på, og er derfor ikke overfylte.

 

Mange nordmenn har kjøpt bolig på Mar Menor Golf Resort de siste årene. Prisene på boligene har gått ned, servicetilbudet kommer seg med flere beboere på resorten, og veien er kort til både strand og by hvis lysten til andre ting enn golf melder seg underveis.

Utleiemarkedet på golfboliger har holdt seg godt gjennom krisen. For nordmenn har en sterk kronekurs bidratt til at Spania er blitt ekstra attraktivt de siste årene. Både for å feriere, men også for å kjøpe feriebolig.

Det finnes 26 golfbaner i Murcia i dag. Hele 31 baner er under bygging. Hvis disse blir ferdigstilt kan Murcia-regionen skilte med like mange baner som Costa del Golf. Ser man Alicante-provinsen som en forlengelse av Murcia, kan ytterligere 15 baner glatt legges til. Det kan synes som om golfetterspørselen er umettelig.

Banene har hatt bratte læringskurver gjennom krisen. I dag er det langt rimeligere å spille golf enn for fem år siden på Costa Blanca. Tilbudene florerer, og man får igjen om man er medlem av en forening eller golfklubb. Da vanker det rimeligere greenfee.

Flere av banene tilbyr også medlemskap som er mindre rigide enn tidligere. Du kan nå få medlemskap for tre måneder for eksempel. Dette passer ypperlig for golfende Ola Nordmann som har mulighet for en langtidsferie i Syden.