Jobbe i Spania – Megafon

Publisert

Megafon er et selskap som etablerte seg på Solkysten i Spania i 2003. Siden da har selskapet utviklet seg til to avdelinger. En avdeling som jobber mot privatmarkedet og en som jobber mot bedrifter. I tilegg er det også en avdeling på Gran Canaria. I dag er det godt over hundre ansatte som jobber under Spanias sol.

Megafon Spania

– Vi tilbyr en trygg jobb i Spania, hvor det er “norske” arbeidsvilkår. Det finnes utallige historier om unge jenter og gutter som reiser til utlandet for å jobbe, ofte ender de på en bar, hvor de jobber hele dagen og natten. Noen ganger står de også igjen uten lønn.
Solen og den spanske kulturen en en ekstra bonus, sier Ståle Aarnes. Han er leder for avdelingen som jobber mot bedriftsmarkedet i Norge og Sverige. Årnes har vært med siden 2003, da eieren av selskapet bestemte seg for å starte i Spania.

Hvorfor startet dere Megafon i Spania?
– Evald Kihle hadde allerede en avdeling i Skien. Det begynte å bli mange lignende bedrifter i Norge og med en avdeling i utlandet ville han tilby en trygg arbeidsplass for alle som kunne tenke seg å jobbe utenfor Norges grenser. Han hadde vært mye i Spania og han kjente godt til byen Fuengirola. Det begynte først med et lite kontor som kun solgte mot det private markedet, etterhvert ble selskapet utvidet, forteller Aarnes.

De tre avdelingene i Spania har forskjellige firmaer de selger for. De som jobber mot privatmarkedet har blant annet helsekost og bokklubben. Mens de som jobber mot bedrifter jobber for 1881.

– Hva har vært den største utfordringen med å starte opp i Spania?
En av grunnene til at jeg begynte i Megafon i Spania, var at jeg allerede kunne snakke Spansk. Ellers hadde nok språket blitt en utfordring. Ellers har jo alt tatt litt lengre tid enn antatt. Vi trodde vi skulle komme dit vi er idag litt tidligere. Hadde vi skulle gjort alt omigjen hadde vi nok gjort noe annerledes.

Ute i lokalet er telefonsamtalene godt igang. En av dem som sitter og jobber er Mona Elli Austli. Hun er en av de ansatte i Megafon , bedrift til bedrift. Hun har vært der i et år nå og trives veldig godt.

– Det er veldig bra miljø på jobben, og folk er engasjerte i jobben sin. Det er veldig trygt å vite at du jobber i en norsk bedrift og samtidig få jobbe i Fuengirola.
Hva er det dere selger på din avdeling?

– Vi selger annonseplass for 1881, slik at bedrifter kan markedsføre seg som de ønsker på opplysningstjenesten. Austli er egentlig fra Steinkjer, men har absolutt ingen planer om å reise hjem enda.

– Hvorfor skal jeg det? Her har jeg alt jeg trenger, jeg kan gå ut å spise uten å betale en formue, og det er så herlig med sol og sommer. Dessuten må jeg lære meg mer spansk før jeg setter meg på flyet til Norge.

På hvert team i Megafon er det en teamleder som har ansvar for opplæring, motivasjon og at hele teamet gjør det beste de kan. Trond Olaussen har jobbet som teamleder siden august.

– Hvordan synes du det er å jobbe i Megafon?

Jeg trives veldig godt. Det er en del annerledes enn salgsjobben jeg hadde i Norge. Nå skal jeg bygge opp et helt nytt team. Det er spennende. Dessuten er det jo en veldig fin ramme rundt det hele, med Spania og alt landet har å tilby.

Ståle Aarnes har ingen planer om å flytte hjem til Norge. Når du først har begynt å blitt vant til Spania er det vanskelig å se for seg å flytte hjem. Jeg kommer nok til å bli her for alltid. Dessuten har jeg en jobb som jeg trives veldig godt i.

– Hvordan ser fremtiden til Megafon ut?
Hvis vi ser tre til fem år fremover er det ingen store forandringer. Vi har kommet til vi ønsker, men vi jobber jo kontinuerlig med kunder og eventuelt nye kunder. Ellers ønsker vi å fortsette å tilby en sikker arbeidsplass for de som ønsker å jobbe med salg og er reiselystne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter