Barnevennlig med familien på siesta!

0
741

Family Siesta lever opp til navnet sitt. Et sted å slappe av og ha det gøy for hele familien. Norske Mona driver den vakre gården som ligger i åsene bak Fuengirola sammen med mannen Jerry og deres tre barn.

Det begynte med at faren til Mona kjøpte en gård som han trengte noen til å drive. Mona og Jerry var ikke vanskelige å be. De lot seg lokke av Spanias tempererte klima, et imøtekommende og barnevennlig folkeslag og et annerledes liv. Siden oppkjøpet av eiendommen i 2001, har de bygd opp det 40.000 kvadratmeter store området og lagd husrom til et maksimum av trettitre gjester. De opprinnelige avocado- og banantrærne er beholdt, og supplert med et stort felles svømmebasseng med tilhørende solterrasse.

Grilldress = shorts + t-skjorte
De seks leilighetsenhetene rommer fra to til åtte personer, og ligger i umiddelbar nærhet til romslige, felles uteareal. Her samles man rundt bassenget eller til grilling på kveldstid idet sola dukker bak fjellhorisonten. “Her griller vi så og si hver eneste kveld”, forklarer Mona. “Det er mye hyggeligere å lage mat og spise utendørs sammen!” Spisebordet er et massivt langbord i laftet furu, spesialdesignet av Monas far. Det vitner om et ønske om sosial omgang med deilig mat i sentrum. Når vi er på besøk tumler unger og voksne om hverandre mens duften av grillede lammekoteletter krydrer lufta.

Barnevennlig
Vertskapet er raskt ute med å fortelle at Family Siesta dreier seg om avslapning for både store og små. Det betyr at leggetider fort blir et fleksibelt begrep. Barna storkoser seg på den avskjermede eiendommen hvor de kan leke med andre unger, få seg en kjapp matbit fra grillen, og boltre seg videre i den Middelhavstempererte sommernatta.

At Mona og Jerry selv har tre småbarn forklarer hvorfor feriestedet tilbyr gratis utlån av barneseng, barnesete og barnevogn, og hvorfor dette er en garantert suksess for barnefamilier. Hvem har vel ikke vært på hotellferie og bekymret seg for at ungene skal forstyrre? Det garanterer ekteparet at skal være en fremmed tanke hos dem!

Fuengirola by
Eiendommen ligger 4 kilometer fra sentrum i Fuengirola, og derfor er det greit med egen leiebil. Ellers tilbyr Mona og Jerry skyss til sentrum for bare en euro per person. Fuengirola er rik på opplevelser foruten den innlysende sandstranden. Her ligger en flott zoologisk hage med gode forhold for både dyrene som bor der og små, oppdagende besøkende. Det finnes et nærmest uendelig antall restauranter å velge blant, og butikker for enhver smak. Det nyeste tilskuddet som åpnet sine dører i fjor er det delikate og enorme shoppingsenteret Myramar. Her bugner det av butikker som truer med å sprekke ethvert budsjett.

Rideturer og ømme skuldre
Da vi var på besøk på Family Siesta kunne vi ikke motstå fristelsen å kombinere to av stedets unike servicetilbud: utleie av hester og gårdens egen massøse. To spreke hester tok oss med på tur opp i vakkert fjellandskap, og etter trygg retur lot vi Mona, som er utdannet fysioterapeut, få kna de ømme musklene før de fikk tid til å bli skikkelig støle. Unødvendig å si at to av gjestenes tenåringsdøtre, hestejenter med brennende meninger om hodelag, hestesko og fôr, hadde hendene fulle i de to ukene de var der.

Online bestilling
Family Siestas nettsted er informativt og lett å bruke. Her finner du informasjon om de forskjellige leilighetene, samt en online oversikt over når det er ledige plasser. Du kan også lese referanser fra andre gjester, og det kan virke som et tegn i tiden at storfamilier som vil feriere sammen på tvers av generasjoner velger seg et slikt sted. Family Siesta kan også leies som et alternativt og eksotisk sted å feire bryllup, runde år, julebord, eller lignende.

Nettadresse: www.familysiesta.com