Sailbåt sank etter angrep fra spekkhuggere

Publisert

I 45 minutter angrep spekkhoggere seilbåten “Grazie Mamma II” i Gibraltarstredet mellom Marokko og Spania.

Seilbåten ble så hardt skadet at skroget ble ødelagt og tok inn betydelige mengder vann begynte å synke. Dette i området mellom Tarifa helt syd i Spania og Tanger helt nord i Marokko.

Sjøredningstjenesten klarte til slutt å redde mannskapet om bord etter å ha forsøkt å kjøre seilbåten til havnen i Tanger i Marokko. Seilbåten gikk på grunn ved innseilingen til havnen, ifølge Morskie Mile, som organiserer seilcruise i Middelhavet.

“Konfliktsone”

Hendelsen 31. oktober overrasket eksperter og marinbiologer. Spekkhoggere passerer normalt gjennom sundet i april og mai for å fange tunfisk som kommer fra Atlanterhavet på vei inn i Middelhavet hvor de skal gyte. Spekkhuggerne er i konflikt med spanske fiskere som tar den samme tunfisken. Regelmessig tar spekkhuggerne tunfisk i det den er på kroken til fiskerne.

Marinbiologer mener adferden hvor de angriper seilbåter er knyttet til lek. Det er spesielt roret de prøver å slå på, som på en moderne seilbåt er et svakt punkt. Adferden læres av individer som lever i samme familie-gruppe som oppholder seg i området rundt Gibraltar-stredet og opp Cadiz-kysten mot Portugal. Seilbåter anbefales å holde god avstand fra land her for å unngå spekkhuggerne. På vei gjennom selve stredet har man ikke dette alterna

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter