Sailbåt sank etter angrep fra spekkhuggere

Publisert

I 45 minutter angrep spekkhoggere seilbåten «Grazie Mamma II» i Gibraltarstredet mellom Marokko og Spania.

Seilbåten ble så hardt skadet at skroget ble ødelagt og tok inn betydelige mengder vann begynte å synke. Dette i området mellom Tarifa helt syd i Spania og Tanger helt nord i Marokko.

Sjøredningstjenesten klarte til slutt å redde mannskapet om bord etter å ha forsøkt å kjøre seilbåten til havnen i Tanger i Marokko. Seilbåten gikk på grunn ved innseilingen til havnen, ifølge Morskie Mile, som organiserer seilcruise i Middelhavet.

«Konfliktsone»

Hendelsen 31. oktober overrasket eksperter og marinbiologer. Spekkhoggere passerer normalt gjennom sundet i april og mai for å fange tunfisk som kommer fra Atlanterhavet på vei inn i Middelhavet hvor de skal gyte. Spekkhuggerne er i konflikt med spanske fiskere som tar den samme tunfisken. Regelmessig tar spekkhuggerne tunfisk i det den er på kroken til fiskerne.

Marinbiologer mener adferden hvor de angriper seilbåter er knyttet til lek. Det er spesielt roret de prøver å slå på, som på en moderne seilbåt er et svakt punkt. Adferden læres av individer som lever i samme familie-gruppe som oppholder seg i området rundt Gibraltar-stredet og opp Cadiz-kysten mot Portugal. Seilbåter anbefales å holde god avstand fra land her for å unngå spekkhuggerne. På vei gjennom selve stredet har man ikke dette alterna

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter