Rekordhøye passasjertall på Malaga flyplass, igjen

Publisert

Mer enn 2,2 millioner passasjerer passerte flyplassen på Costa del Sol i forrige måned, nesten 12 % flere enn i den forrige rekordmåneden i september 2019.

Malaga lufthavn har rapportert om en rekordmåned for flypassasjerer og flybevegelser i september, og har dermed slått åtte tidligere månedsrekorder i år.

Flyplassoperatøren Aena, som offentliggjorde tallene for passasjer- og flybevegelser på flyplassen i september, opplyser at totalt 2,2 millioner passasjerer reiste gjennom anlegget på Solkysten i forrige måned, noe som er 11,9 % flere enn i det forrige rekordåret 2019 og 20 % flere enn i 2022.

Malaga har nå befestet sin posisjon som den fjerde viktigste flyplassen i landet, med 3,4 % flere flypassasjerer enn i 2019, kun slått av Madrid, Barcelona og Palma de Mallorca. Den sterke dynamikken på flyplassen på Costa del Sol skiller den også fra Alicante lufthavn, med en økning på 2 % så langt i år, eller mer enn fem millioner passasjerer.

De 2,2 millioner passasjerene som reiste i september, markerer også en annen viktig milepæl: Tallet viser at så høye tall ikke lenger er forbeholdt sommermånedene juli og august. Og det understreker det lenge etterlengtede behovet for å bryte sesongvariasjonene og oppnå en bedre fordeling av turismen i provinsen over hele året.

Flest briter

De internasjonale markedene med flest reisende i absolutte tall i september var britene med 579 444 passasjerer, etterfulgt av tyskerne med 186 568, franskmennene med 135 235, nederlenderne med 123 116 og irene med 111 803.

På rullebanene var det totalt 15 847 flybevegelser i forrige måned, nesten 13 % flere enn i 2019. Hittil i år har Malaga lufthavn gjennomført 123 792 landinger og avganger, en økning på 8,8 % sammenlignet med de ni første månedene før pandemien.

Aena bemerket også at 3. september var dagen med størst aktivitet på Malaga lufthavn, da det maksimale antallet passasjerer og flybevegelser falt sammen med 82 937 passasjerer og 578 flyvninger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter