Ny generalplan i Marbella åpner for nye byggeprosjekter

Publisert

Marbella kommune har opprettet et eget kontor som jobber med en ny reguleringsplan. Regionens utbyggere er positive til kommunens mer åpne tilnærming til utarbeidelsen av dokumentet som blir helt avgjørende for turistbyens fremtidige utvikling.

Man håper at ved å dedikere et kontor for denne spesifikke oppgaven vil prosessen gå relativt raskt uten de ofte årelange forsinkelser man ser i slike prosesser.

Marbella har i mange år gått på halv maskin hva byggeprosjekter angår. Etter at det ble avslørt nærmest bunnløs korrupsjon ved rådhuset i byen en del år tilbake har kommunen ikke gitt nyt nye byggetillatelser. Dette er nå et i stor grad tilbakelagt kapittel. Mellom 1998 og 2003 ble det oppført 33.000 boliger ulovlig på områder regulert for offentlige formål. I 2010 legaliserte man 16.500 boliger som tidligere var konstruert ulovlig under Marbellas tidligere og super-korrupte ordfører Jesus Gil. Han satt som ordfører fra 1991 til 2002. Marbella-ordføreren var største eier i fotballaget Atletico de Madrid. Da korrupsjonssakene tårnet seg opp for Jesus i 2002 overtok Julian Muñoz posisjonen som ordfører. Det tok bare fire år før Muñoz selv på pågrepet av politiet i 2006 for samme type kriminalitet som hans forgjenger.

Bolig-investorene gikk utenom Marbella

Med dette som bakgrunn har man over flere år sett at byggeaktiviteten på Costa del Sol har vært fokusert til området øst og vest for Marbella. Områder som Mijas (Calahonda), San Pedro og Benahavis har sett vesentlig byggeaktivitet.

Byggeprosjekt i Calahonda, Mijas kommune.

I Malaga provinsen var det bare i Malaga by at antallet byggesøknader oversteg det antall man godkjente for nye bygg i Mijas for i året som gikk. Over 800 søknader om nye boliger ble behandlet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter