Malaga flyplass: Nesten 2200 flyvninger denne helgen

Publisert

Aktiviteten på Malaga Flyplass denne helgen vil overstige aktiviteten i samme periode i 2023. Forrige sommer satte Costa del Sol-terminalen trafikk-rekord.

Det er allerede merkbart at det er travelt i passasjerterminalene på Malaga lufthavn nå som juli måned nærmer seg med stormskritt. Nesten 2200 flyvninger vil operere ved innfallsporten til Costa del So denne helgen, en periode som markerer starten på ferien for mange og den mest intense perioden for turisme på kysten.

Data fra flyplassoperatøren Aena viser ankomst og avgang av passasjerer med flere flyvninger enn i samme periode i fjor, som var den beste i historien til denne infrastrukturen. Nærmere bestemt forventes det at 2196 fly tar av og lander fra i dag (fredag 28. juni) og frem til neste mandag, 1. juni. Dette er åtte flere enn ved inngangen til juli 2023.

Flyplassens rullebaner vil være travle i årets første turistflom, med 537 fly i drift på mandag. Den travleste dagen for flygelederne blir søndag, med 574 landinger og avganger. For fredagen har flyselskapene planlagt 550 flyvninger, og for lørdag er det planlagt 534.
Utenlandske flyvninger

Den internasjonale tiltrekningskraften til Costa del Sol er også merkbar når vi går inn i juli. Av de 2196 flyvningene kommer 1769 fra eller går til utenlandske flyplasser. Resten, 427, er forbindelser innad i Spania. Denne økningen i internasjonale flyvninger sammenfaller med en ny milepæl for Malaga lufthavn: i sommer har flyplassen forbindelse til 154 destinasjoner over hele verden med direkteflyvninger.

Tidligere denne uken kunngjorde Francisco Salado, president for Turismo Costa del Sol turistråd, at flyselskapene som opererer på Malaga lufthavn planlegger å tilby 10,8 % flere flyseter fra 1. juni til 30. september, slik at det anslås at 5,6 millioner flyseter vil være til salgs i denne perioden for å fly til Costa del Sol, hvorav 4,7 millioner av dem er internasjonale, noe som tilsvarer en økning på nesten 11 %. I tillegg til denne økningen forventes det en økning på 922 000 flyseter til nasjonale flyplasser, noe som tilsvarer en økning på 6 %.

Salado sa at de konsoliderte markedene forventes å vokse betydelig, og opplyste at det forventes 6,5 % flere britiske turister, 15,7 % flere tyskere, 13 % flere franske og turister fra Nederland. I tillegg legger han til en økning på 24 % i antall flyseter fra Italia til Malaga lufthavn.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter