Malaga flyplass til Marbella på 22 minutter

Publisert

Málagas provinsregjering har sammen med Málaga kommune presentert et helt nytt forslag til en jernbaneforbindelse mellom Málaga og Marbella. Det dreier seg om en linje ved siden av det eksisterende pendeltoget til Fuengirola, som anslås å koste mellom 2,5 og 2,7 milliarder euro å bygge.

Den nye linjen, som vil omfatte ca. 47 nye kilometer spor, skiller seg fra den eksisterende pendeltoglinjen mellom Málaga og Fuengirola, som er nær kapasitetsgrensen. Ifølge prosjektet skal den eksisterende linjen gå parallelt med den nye for å unngå forstyrrelser under byggingen. Togene på den nye linjen vil kunne nå hastigheter på opptil 160 kilometer i timen, noe som vil gjøre det mulig å reise direkte fra flyplassen til Marbella på bare 22 minutter.

Forslaget ble presentert av Malagas ordfører Francisco de la Torre og provinsrådets president Francisco Salado. Det er basert på en studie finansiert av Unicaja Banco og utarbeidet av konsulentselskapene ARCS og Analistas Económicos de Andalucía. Den anslår et passasjervolum på mellom 34 og 46 millioner reisende i året.

Prosjektet forventes å ta rundt åtte år å fullføre og er budsjettert til mellom 2,5 og 2,7 milliarder euro. Det er basert på et begrenset antall viktige stasjoner utenfor det bebygde området, med et supplerende bussystem for å transportere passasjerer til og fra togstasjonene.

I tillegg til de rene transportforbedringene legger studien vekt på de betydelige økonomiske og miljømessige fordelene ved prosjektet. Det sies blant annet at prosjektet vil gi en besparelse på 603,1 millioner euro ved å forhindre overbelastning, forurensning og ulykker.

En gruppe ingeniører, jernbaneeksperter og regelmessige pendlere la tidligere denne uken frem sin plan for et nytt lokaltog for Costa del Sol.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter