Ny toglinje fra Malaga til Marbella

Publisert

Forlengelsen vil gjøre det enklere å utforske mer av den populære kystlinjen på Costa del Sol. Prosjektet går ut på å forlenge ruten fra Malaga til Fuengirola langs Costa del Sol.

Det er en gruppe ingeniører, jernbaneeksperter og regelmessige pendlere som har lagt frem ideen til det nye jernbanesystemet. De foreslår utvide forbindeforbindelsen til Malaga og Marbella via den vakre Guadalhorce-dalen.

Gruppens mål er å begrense reisetiden mellom kystbyene til maksimalt 45-50 minutter. I dag bruker de reisende gjerne samkjøringstjenester for å komme seg frem.

Den nye ordningen vil også gi enkel tilgang til sykehuset og busstasjonen på Costa del Sol.

Ny toglinje skal la turister utforske mer av Costa del Sol

Gruppen av jernbaneeksperter har foreslått flere ulike alternativer for strekningen.

De foreslår blant annet at den skal gå forbi innlands- og kystdestinasjoner som Mijas, Alhaurin de la Torre, Coin og Alhaurin el Grande, og videre forbi Marbella til San Pedro Alcantara.

Disse stoppene på ruten kan være fine utgangspunkt for dagsturer fra byene.

Mijas Costa består av 12 kilometer med strender og turiststeder, deriblant den populære La Cala de Mijas, en tidligere fiskerlandsby.

Mijas Pueblo ligger derimot 10 kilometer unna, 400 meter over havet i skråningene av Sierra del Mijas, og er en landsby med hvitkalkede, blomsterprydede hus.

Alhaurin el Grande har også tradisjonell hvit arkitektur, men i større skala. Byens kirke Nuestra Señora de la Encarnación har rester av gotiske ribbehvelv fra en gammel borg på samme sted.

Det finnes også en 120 år gammel olivenmølle som tilbyr smaksprøver.


Ny toglinje kan løse boligproblemer

Den nye togstrekningen vil ikke bare komme turistene til gode. “Det [en jernbanelinje] bidrar til å strukturere provinsen befolkningsmessig”, sier lokfører Pablo Marín til avisen El Sur.

“Det løser boligproblemene, siden det er billigere å bo i innlandet, og det fremmer sosial integrering for folk som bor i avsidesliggende områder.”

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter