Malaga flyplass skal opprustes for 50 millioner Euro

0
151
Malaga Flyplass

Malaga flyplass skal forbedres. Det skal investeres nesten 50 millioner Euro og byggearbeidene vil begynne i slutten av 2018 og gå i etapper ut 2019, i hovedsak i lav-sesongen så forstyrrelsene for de reisende til Costa del Sol blir minst mulig.

I hovedsak er det den eldre terminal 2 som skal moderniseres så den blir like moderne som den nyere terminal 3. Terminal 2, som er fra 1991, skal få en totalrenovering. Målet er å øke kapasiteten på Costa del Sols flyplass så den uten noen problemer skal kunne håndtere rundt 27 millioner passasjerer årlig.

Dagens flyplass kan håndtere 29.5 millioner passasjerer årlig, men da med større fare for forsinkelser, kø og en generell dårlig opplevelse for reisende. Ved utgangen av 2017 hadde flyplassen 18.6 millioner reisende, noe som den gang var ny rekord.

Mesteparten av pengene skal gå til å gjøre flyplassen mer effektiv og behagelig for reisende og flyselskapene som opererer her og handle-områdene skal bli større.

Malaga flyplass har svært få plasser for leiebiler i parkeringshuset. De fleste som leier bil fra Malaga flyplass blir derfor fraktet til industriområdet som grenser inntil flyplassen for utlevering. Som en del av arbeidene som gjøres nå i 2018 og videre i 2019 vil man også forbedre arealene som er dedikert leiebiler.

Reiser du via Malaga flyplass? Les vår guide om transport-tilbudet, buss, taxi og leiebil fra Malaga flyplass.