Hestedrosjene i Marbella skal forbys

Publisert

Rådhuset i Marbella stoppe driften av heste-drosjer i Marbella. Dette skal gjøres ved å kansellere de tillatelsene man tidligere har utstedt til den kontroversielle virksomheten.

I likhet med eslene i Mijas er det mange som mener dyr ikke bør brukes til turisters fornøyelse og forholdene dyrene jobber under ikke er optimale for deres velferd. Det har vært tilfeller hvor hester “på jobb” i Andalucia har omkommet av heteslag. Man kritiserer også at dyrene står for mye ute direkte i solen.

Hester som drar vogner med turister rundt byen har lenge vært et relativt vanlig syn i Marbella. Det er ikke første gangen rådhuset vil stoppe dette. Men dagens forslag er det første hvor man vil kompensere de som jobber i bransjen for deres tap. De som i dag har lisenser for å drive med heste-drosje vil få rundt 30.000 Euro for å stoppe virksomheten.

Det er allerede en dårlig butikk da antallet turister har falt kraftig som følge av pandemien.

Les også: Eslene i Mijas skal få slippe å bære de tyngste turistene

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter