Eslene i Mijas skal få slippe å bære de tyngste turistene

Publisert

De som veier over 80kg får ikke lengre kjøre esel-taxi i Mijas. Det nye regelverket trår i kraft fra 2020 som ett av flere tiltak for å forhindre at den tradisjonelle næringsveien med utleie av esel blir stoppet av hensyn til dyrevern.

Nytt regelverk ble innført i 2018 men det har ikke stoppet de mange som mener hele praksisen med at esler blir brukt for å frakte turister opp og ned gatene i Mijas.

I et halvt århundre har esel-taxi i Mijas vært emblematiske for landsbyen i Andalucia. Men over årene har utallige rapporter og kritiske artikler blitt publisert om eslenes harde hverdag og ofte svært dårlige tilstand.

Rådhuset i kommunen har over flere år skjerpet inn regelverket som regulerer virksomheten. I 2018 lanserte man nytt regelverk for første gang satte grenser for vekten man kunne laste et esel , dyres hviletid og kvaliteten på stallen dyrene står i.

– Dyrenes tilstand skal tilsi at de kan arbeide, med det mener man at de er fri for skader og er uten smerte. Dyrene som brukes som drosjer i byen skal være i god helse sa Veronica Sanches da det nye regelverket kom i 2018. Hun er leder for dyremottaket “El Refugio del Burrito” (Mottaket for de små elser).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter