Mogán kommune ber staten ta hånd om 26 flyktninger som sover på bakken

Publisert

På moloen i Mogán kommune «bor» det fortsatt 26 flyktninger. Opprinnelig var det 113 her, tallet er nå redusert.

Kommunen har etter press fra innbyggere ikke ville tatt ordentlig hånd om de som har kommet i land her etter en farefull ferd over havet fra Vest-Afrika. Hvor mange som har omkommet på akkurat denne reisen mellom Kanariøyene og Vest-Afrika vet ingen, men det dreier seg trolig om flere hundre.

Kanariøyene har generelt stor arbeidsledighet og fattigdom. Blant innbyggerne i området har innvandrer-fiendlige holdninger fått gjemme seg bak «Covid-hysteri» så man har brukt påskudd om mulig smittefare som motiv for å holde de nyankomne i havnen.

Her bor de i telt satt opp av det spanske røde kors, Cruz Roja.

Rådhuset i Mogán har nå rettet en formell henvendelse til statens representant på Kanariøyene. Man ber om at staten må ta seg av flyktningene, som bare har et teppe som liggeunderlag.

Kort tid tilbake så man en skammelig sak hvor innbyggere i landsbyen Tunte barrikaderte veien inn til byen hvor en skole skulle brukes som flyktningemottak.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter