Immigranter på Kanariøyene fører ikke til økt kriminalitet

Publisert

I 2020 kom det rundt 23.000 nye immigranter og flyktninger til Kanariøyene. Det store antallet har ført til demonstrasjoner og mye presseomtale. På nasjonalt plan har man lagt merke til mye direkte rasisme i debatten om disse som har ankommet på Kanariøyene.

Laveste kriminalitet på fire år

Regjeringen har sett seg nødvendig på roe gemyttene ved å kommer med en del fakta man håper kan slå hull på enkelte myter. Man peker på at antallet lovbrudd på øygruppen i 2020 var det laveste på fire år.

Blant 23.000 ankomne flyktninger og immigranter er det gjort 122 anmeldelser for kriminelle forhold. Over halvparten av disse anmeldelsene gjelder dokumentforfalskninger.

På høyresiden i spansk politikk har innvandrerfiendlig populisme vært drivkraften bak den økende oppslutningen til det høyrepopulistiske og facistvennlige partiet VOX. Partiet gir innvandrere skylden for arbeidsledighet og dårlige økonomiske villkår for de laveste utdannede i samfunnet. Partiet maler også et bilde av immigranter som kriminelle og spredere av sykdom.

Tolerante Spanjoler

Spanjoler er generelt åpne for innvandring. Mange har selv barn som har reist ut i Europa for å søke jobb. Man husker også foreldregenerasjonen som utvandret til Frankrike og andre land i Europa på jakt etter jobb. På Kanariøyene er det dog høy grad av fattigdom og arbeidsledighet, sesongvariasjon og dårlig betalte jobber for ufaglærte i turist-sektoren bidrar i liten grad til økonomisk utvikling her.

“De sprer sykdom”

Frykt for Covid ble brukt som unnskyldning da en gjeng innbyggere ville stoppe en gruppe på 71 flyktninger på vei til skolen Røde Kors brukte som flyktningemottak i landsbyen Tunte.

Covid-Panikk på Gran Canaria: Blokkerte veien for flyktninger

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter