Rekordnedgang i antall omsatte boliger

Publisert

Antallet boliger som byttet eier i mai måned falt med 65%. I 2019 ble det omsatt nesten 94.000 boliger i løpet av mai måned. Nå i 2020, mens Spania gikk gjennom Europas strengeste Covid-karantene, fikk “bare” 38.500 boliger nye eiere. Dette representerer en historisk stor nedgang på 65% i aktiviteten.

Fallet var i Valencia-regionen litt i overkant av snittet nasjonalt med -63,7%. I Andalucia -59,9% og på Kanariøyene -72,7%. I Madrid falt aktiviteten denne perioden mindre enn snittet med «bare» 45,2%. Dette til tross for at Corona-viruset i Spania var skapte mest skade i nettopp Madrid.

Skillet mellom hovedstaden og kyst-regionene kan delvis forklares med at utlendinger er mer aktive i disse regionenen og mans Spanias grenser var stengt for innreise og landet var i karantene skapte det åpenbart få incentiver for kjøpere av nye ferieboliger.

Enkelte lokale meglere meldte om stor pågang akkurat ukene etter at man igjen åpnet aktiviteten i Spania. Eiendomsmegleren DINBOLIG, med base på Orihuela Costa, solgte et halvt dusin boliger siste to ukene i mai.

IKKE BARE NEGATIVT – Det er også en del nye kjøpere som litt tilfeldigvis har hatt Corona-tiden i Spania og som har valgt å bosette seg mer eller mindre permanent. Likeledes leietagere som har vurdert å forlenge leietiden nå men kjøpte isteden. Det var veldig raske salg, den ene tok syv dager fra kontrakt til overskjøting hos notar.

-Det kunne jo vært «oppdemmet etterspørsel», etter at kjøperne har måtte vente i ti uker på å få gå på visninger. Slik at de første ukene var «akuttsalg».

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter