Kjøpe bolig i Spania? Da bør du handle raskt!

Publisert

Det spanske boligmarkedet går nå gjennom «en ny gullalder» i følge storavisen El Mundo. Man melder om selgere som trekker seg fra avtaler for øke prisen og legge boligen ut for salg på nytt enkelte steder. Og man ser nye salgs-rekorder slått av nye rekorder.

I September måneder fikk 53.410 boliger nye eiere. Dette er opp 40% fra samme perioden i 2020 og opp 7.1% fra måneden før. Man må langt tilbake for å se tilsvarende aktivitet i markedet. Ikke siden april 2018 har det blitt solgt så mange boliger. I rekordåret 2008, like før finanskrisen, solgte man 54.801 boliger i Spania.

Andalucia, som inkluderer Costa del Sol, er blant de regionene hvor salget har økt mest i september måned med + 54,9%. Også i regioner nordmenn er svært aktive ser man liknende trender. Eiendomsmegler Mona Nielsen på Orihuela Costa bekreftet trenden. Hun sier det har “kokt” i lokalmaredet syd for Torrevieja siden juli måned omtrent.

– Akkurat nå er både de som selger og kjøper norske, svenske, franske og britiske, i tillegg til de mange spanske. Det er også store mengder jobb på administrasjonskontoret LN Tax Fiscal.

– Vi har aldri solgt så mye hus, aldri heller hatt så stor pågang av kunder som vil selge for å kjøpe noe større, mindre eller på et annet sted i området, sier den norske megleren.

Spanjolene vil ha sin feriebolig

Faktorene som driver etterspørselen i boligmarkedet er flere. Pandemien har gjort at det har bygget seg opp stor etterspørsel over tid. Samtidig er mange inne i markedet for fritidsbolig med tanke på en eventuell ny «Lockdown». De som gikk gjennom Spanias strenge «karantene periode» var de med romslige boliger og tilgang på en feriebolig.

Mange har også oppsparte midler man ønsker å investere. For spanjolene er investering i bolig tradisjonelt og har lenge gitt god avkastning.

Stabil lav Euro-rente

Å låne penger i Euro er i praksis gratis. Den Europeiske sentralbanken gir spanske banker fortsatt penger med negativ rente noe som gir en markedsrente til den som låner til bolig i Spania på 1-2%.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter