Feriebolig i Spania: Forventer 20% økt etterspørsel fra utlandet

Publisert

Med en massiv vaksine-kampanje underveis ser Spanjolene mot enden på dagens restriksjoner på bevegelse både innad i landet og reisende fra utlandet. I boligmarkedet er det spesielt boligkjøp fra utlendinger som vil øke mest i 2021.

Den spanske boligportalen Pisos.com sitter på store datasett om folks adferd og søkemønster, de anslår at etterspørselen etter feriebolig i Spania fra utlendinger vil øke med rundt 20% i 2021 sammenliknet med året før.

Utlendingers kjøp utgjør i et «normalår» 13% av antallet solgte boliger i Spania. Den største kjøpergruppen nasjonalt er briter etterfulgt av tyskerne. Blant skandinaver er det Svenskene som er mest aktive i Spania sier direktør for analyser Ferran Font.

Ved utgangen av 2020 registrerte man et fall i antallet solgte boliger på 17.7%. Til tross for fallet i aktiviteten i året som helhet økte salget med 9.1% i årets siste måned. Samtidig har man sett at folk nå velger større boliger. I en undersøkelse fra februar 2021 svarer 7 av 10 spanjoler at de nå foretrekker å bo utenfor sentrumsnære områder.

Antallet transaksjoner i ferieboligmarkedet sank mer enn boliger solgt til de som bor i Spania i perioden man har hatt restriksjoner på reiser inn og ut av Europeiske land. Meglere håper på en «ketchup-effekt» i det utlendinger igjen kan reise til Spania og tilbake til sine hjemland uten restriksjoner. Mange har utsatt sine planlagte boligkjøp og brukt karantenen til å forberede seg ekstra grundig.

I andre land har man sett et «rush» av solgte ferieboliger i det folk som i praksis har tilbrakt måneder innendørs. Folk er sultne på å realisere drømmer og «nyte» tilværelsen etter et vanskelig periode.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: