Feriebolig i Spania: Forventer 20% økt etterspørsel fra utlandet

Publisert

Med en massiv vaksine-kampanje underveis ser Spanjolene mot enden på dagens restriksjoner på bevegelse både innad i landet og reisende fra utlandet. I boligmarkedet er det spesielt boligkjøp fra utlendinger som vil øke mest i 2021.

Den spanske boligportalen Pisos.com sitter på store datasett om folks adferd og søkemønster, de anslår at etterspørselen etter feriebolig i Spania fra utlendinger vil øke med rundt 20% i 2021 sammenliknet med året før.

Utlendingers kjøp utgjør i et «normalår» 13% av antallet solgte boliger i Spania. Den største kjøpergruppen nasjonalt er briter etterfulgt av tyskerne. Blant skandinaver er det Svenskene som er mest aktive i Spania sier direktør for analyser Ferran Font.

Ved utgangen av 2020 registrerte man et fall i antallet solgte boliger på 17.7%. Til tross for fallet i aktiviteten i året som helhet økte salget med 9.1% i årets siste måned. Samtidig har man sett at folk nå velger større boliger. I en undersøkelse fra februar 2021 svarer 7 av 10 spanjoler at de nå foretrekker å bo utenfor sentrumsnære områder.

Antallet transaksjoner i ferieboligmarkedet sank mer enn boliger solgt til de som bor i Spania i perioden man har hatt restriksjoner på reiser inn og ut av Europeiske land. Meglere håper på en «ketchup-effekt» i det utlendinger igjen kan reise til Spania og tilbake til sine hjemland uten restriksjoner. Mange har utsatt sine planlagte boligkjøp og brukt karantenen til å forberede seg ekstra grundig.

I andre land har man sett et «rush» av solgte ferieboliger i det folk som i praksis har tilbrakt måneder innendørs. Folk er sultne på å realisere drømmer og «nyte» tilværelsen etter et vanskelig periode.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter