Nå kjøper «alle» større boliger i Spania

Publisert

Den gjennomsnittlige størrelsen for boliger solgt i Spania var i 2020 rekordstor. Corona-pandemien har endret folks innstilling til hvordan man best bor og jobber. Konsekvensen er at folk velger seg større boliger.

Ved utgangen av 2020 registrerte man et fall i antallet solgte boliger på 17.7%. Til tross for fallet i aktiviteten i året som helhet økte salget med 9.1% i årets siste måned.

I Spania velger man nå boliger med større grad av komfort. Mens «normalen» i Spania er å tilbringe mye tid utendørs, man møter familie og venner på baren på hjørnet. Siste året har man måtte tilbringe mye tid innendørs, så folk setter større pris på utearealer og romslige boliger. Flere har kunnet jobbe hjemmefra så plass til hjemmekontor er også noe mange tenker på når de skal kjøpe seg bolig i Spania.

En lengre trend

Som følge av finanskrisen, som rammet Spania nå over ti år tilbake, falt boligprisene kraftig. Til tross for jevn prisøkning siste årene er prisen man betaler pr. m2 fortsatt godt under tidligere prisnivå.

De relativt lave prisene på boliger har ført til at størrelsen på nye boliger øker. Folks budsjett rekker lengre og utbyggerne kan bygge mer romslig for sammen prisen av en mindre bolig noen år tilbake.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter